> Voliotaki: ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΑΕΡΑΠΟΒΑΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΤΟ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ – ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΑΕΡΑΠΟΒΑΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΤΟ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ – ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ισραηλινοί και Κύπριοι κομάντος θα υλοποιήσουν άσκηση στην Κύπρο με σενάρια που παραπέμπουν κατευθείαν σε πληροφορίες πιθανής επίθεσης της Τουρκίας στην Μεγαλόνησο το καλοκαίρι ενόψει των ερευνών αναζήτησης υδρογονανθράκων. Μάλιστα ισραηλινά ΜΜΕ τιτλοφορούσαν «Η Τουρκία δεν θα χαρεί και το ξέρουμε αλλά…»
Μεγάλη δύναμη Ισραηλινών κομάντο, θα αναπτυχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Κύπρο για επιχείρηση από κοινού με την Εθνοφρουρά σε μια εντυπωσιακή εξέλιξη, αφού είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά ελικόπτερα θα μεταφέρουν εκτός της χώρας του Δαυίδ, τόσο μεγάλη στρατιωτική δύναμη, ίση με δύναμη Τάγματος!
Συγκεκριμένα 400 (!) άτομα προσωπικό από την ειδική μονάδα Sayeret, θα μεταφερθούν την ερχόμενη Κυριακή 11/06 «one way» στην Κύπρο και θα συνασκηθούν σε σενάρια απόκρουσης εχθρικής εισβολής και καταστροφής αεροπρογεφυρώματος με την Εθνφρουρά σε μία άσκηση που «φωτογραφίζει» τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής. 


Το Τάγμα ειδικών δυνάμεων των Ισραηλινών θα αναπτυχθεί με ελικόπτερα S-70A / UH-60A/L «Yanshuf», ενώ πιθανόν να υπάρξει και κίνηση CH-53 Sea Stallion.
Τα ισραηλινά ελικόπτερα θα κινηθούν με την κάλυψη μαχητικών F-16I και F-15I, ενώ στην άσκηση θα συμμετάσχουν και δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-707 «Saknai»
Από κυπριακής πλευράς θα συμμετάσχουν οι ειδικές δυνάμεις της Εθνοφρουράς, ενώ σε αποστολή προσομοίωσης των τουρκικών αρμάτων μάχης θα χρησιμοποιηθούν άρματα μάχης ΑΜΧ-30Β2 και ίσως BMP-3, αλλά και Τ-80.
Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα συμμετάσχει και η ΕΛΔΥΚ στην άσκηση, αλλά δεν αποκλείεται.
Η άσκηση θα διεξαχθεί στις περιοχές Χιονίστρα και Πάνω Πλάτρες στο κεντρικό τμήμα του όρους Τρόοδος.
Η προοπτική της δημιουργίας του αγωγού EAST MED και η αμυντική συμφωνία ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ έχει φέρει μεγάλο πονοκέφαλο στον Ερντογάν , ο οποίος βλέπει να περικυκλώνεται από παντού και διέξοδο να μην φαίνεται στον ορίζοντα.
«Το κράτος του Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στους δεσμούς με την Κύπρο και είναι σημαντικό για μας να επενδύσουμε σε αυτή τη σχέση”, ανέφερε, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αποδίδει μεγάλη στρατηγική σημασία στους δεσμούς του με το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. Και ως το άτομο που προΐσταμαι αυτού του Υπουργείου είμαι περήφανος που είμαι εδώ σήμερα και συμβάλλω στην ενίσχυση αυτών των δεσμών», ανέφερε πριν δύο μήνες ο Ισραηλινός υπουργός άμυνας Μοσέ Γιαλόν.


Η Κύπρος όμως αποτελεί πλέον μια περιοχή με τεράστια γεωπολιτική και ενεργειακή σημασία, ενώ Ρωσία και Ισραήλ καταδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.
Σημειολογικά από το τις αρχές Ιουνίου ξεκινούν και οι έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και οι Ισραηλινοί «οσφρίζονται» τουρκικές προκλήσεις οι οποίες φτάνουν στο πολεμικό επεισόδιο και ίσως- ίσως και σε τουρκική επίθεση στο κυπριακό έδαφος.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Ο στρατός του Ισραήλ έχει πολεμήσει επανειλλημένα εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων γειτονικών χωρών. Ο στρατός αποτελείται απο τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ( IDF γνωστές επίσης ως Τζαχάλ), την Ισραηλινή Ναυτική Δύναμη (IN) και την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF). Η Υπηρεσία είναι υποχρεωτική για τους περισσότερους Εβραίους και Δρούζους πολίτες άνω των 18 ετών.
Το Ισραήλ έχει 176.500 προσωπικό σε ενεργό υπηρεσία, εκ των οποίων οι 133.000 είναι στο στρατό ξηράς, με τους κληρωτούς να ανέρχονται σε 107.000. Το ναυτικό έχει 9.500 ναύτες για την ενεργό υπηρεσία, υπάρχουν επίσης 34.000 στην πολεμική αεροπορία, καθώς και μια συνολική εφεδρική δύναμη των 565.000.
Ο Ισραηλινός στρατός έχει πάνω απο 3,000 άρματα μάχης στα οποία περιλαμβάνονται 441 Merkava MkI, 455 Merkava MkII, 454 Merkava MkIII, 175 Merkava MkIV και τα 206 Centurion.
Συμφωνα με το Reuters ο ισραηλινός στρατός έχει, περίπου, 10.484 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) και 5.432 όπλα πυροβολικού, εκ των οποίων 620 είναι μηχανοκίνητα και 456 συρόμενα.



Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Όλα αυτά έρχονται, λίγες ώρες αφού, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια απίστευτη πρόκληση στο Αιγαίο.
Φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού μαζί με δύο ομάδες Τούρκων κομάντος SAT πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο εμπορικό πλοίο Commander Tide (σημαίας Κονγκό). Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα διεθνή χωρικά ύδατα Νότια Καστελόριζου.
Δύο ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων SAT επιβιβάστηκαν στο πλοίο το οποίο προσέγγισαν με φουσκωτή λέμβο. Από αέρα περιπολούσε το ελικόπτερο S-70 της τουρκικής φρεγάτας, 2 σκάφη Ε-Δ και 2 Ε/Π της Τ/ΔΑΑ και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση έγινε τις βραδινές ώρες του Σάββατου 2 Ιουνίου 2017 και είχε σαν αποτέλεσμα την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, 1 τόνος και 71 κιλά ηρωίνη.
Για ιστορική επιχείρηση κάνουν λόγο οι Τούρκοι καθώς όπως λένε η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μέσα σε 26 λεπτά
Σύμφωνα και με πληροφορίες του militaire.gr, το πλοίο οδηγήθηκε στη Ναυτική Βάση του AKSAZ .
Η όλη ιστορία και η επιχείρηση «βρωμάει» από μακριά ότι είναι στημένη με μοναδικό σκοπό την επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας των Τούρκων.