> Voliotaki: Ο Ερντογάν θέλει να έρθει στην Ελλάδα!

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ο Ερντογάν θέλει να έρθει στην Ελλάδα!

«Ο πρόεδρος Ερντογάν θέλει να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του τρέχοντος έτους», είπε χαρακτηριστικά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ για να λάβει την απάντηση από τον Έλληνα Πρόεδρο: «Είναι και δική μου επιθυμία η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Να την προετοιμάσουμε ώστε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο».
Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμα ότι: «Εμείς οι Έλληνες επιθυμούσαμε πάντα και επιθυμούμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία. Ελλάδα και Τουρκία, μας ενώνουν περισσότερα από όσα
μας χωρίζουν. Ό,τι μας χωρίζει μπορούμε να το λύνουμε ειρηνικά, με βάση τους διεθνείς κανόνες».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε: «Συμφωνώ με όσα είπατε. Σκεφτόμαστε διαφορετικά για πολλά, αλλά μας ενώνουν πολυάριθμα πράγματα. Πιστεύω ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά με αμοιβαίο σεβασμό. Έχουμε ένα κοινό μέλλον να μοιραστούμε. Έχουμε πλήρη συνείδηση της συμβολής της Ελλάδας στις συζητήσεις για το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας. 
Η ΕΕ να θέσει με σαφήνεια το σχέδιο για μια Ευρώπη του μέλλοντος και να αποφασίσει τη θέση της Τουρκίας σε αυτό. Η Τουρκία αποτελεί ένα είδος αναχώματος ώστε να μην υπάρχουν προσφυγικές ροές από τη Μ.Ανατολή στην Ευρώπη. Περιμένουμε μια αναγνώριση του ρόλου της Τουρκίας στο προσφυγικό και την ασφάλεια στην περιοχή. Στις διμερείς μας σχέσεις δεν επωφελούμαστε επαρκώς. Εχουμε πολλά να κάνουμε σε τομείς όπως ο τουρισμός».