> Voliotaki: ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση του κ. Ράικου έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη φθορά που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στις ανεξάρτητες αρχές

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση του κ. Ράικου έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη φθορά που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στις ανεξάρτητες αρχές

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις απευθείας δημόσιες συμβάσεις με φαστ τρακ διαδικασίες εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραίτηση του προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Δημήτρη Ράικου.

Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής
και Προστασίας του Πολίτη , βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σε δήλωσή του επισημαίνει ότι η παραίτηση του κ. Ράικου έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη φθορά που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση στις Ανεξάρτητες Αρχές.

Όταν δεν έχει καταργήσει δια νόμου τις διοικήσεις τους, τις έχει απαξιώσει. Φαίνεται ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου των Δημοσίων Συμβάσεων ενοχλεί την Κυβέρνηση, σημειώνει και καταλήγει:

«Η παραίτηση του κ.Ράικου έρχεται μετά τη σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις με φαστ τρακ διαδικασίες κατά παρέκκλιση του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία ελέγχου τον οποίο έπρεπε να ασκεί η Αρχή.

Αυτή η Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τους πολίτες, το δημόσιο συμφέρον και για τη λειτουργία των θεσμών.»