> Voliotaki: Για να χτυπήσει η Ρωσία την Τουρκία και να εξαναγκάσουν το ΝΑΤΟ να αναμιχθεί στη συριακή σύρραξη

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Για να χτυπήσει η Ρωσία την Τουρκία και να εξαναγκάσουν το ΝΑΤΟ να αναμιχθεί στη συριακή σύρραξη

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην συριακή σύρραξη φοβούνται ότι μέχρι το τέλος του μήνα μπορεί να εκδηλωθεί προβοκατόρικη ενέργεια στο Αιγαίο η οποία θα αναγκάσει τη Ρωσία να χτυπήσει την Τουρκία.

Η ενέργεια αυτή της Ρωσίας θα εξασφαλίσει πολλές πιθανότητες να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην αντιδικία που υπάρχει μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. 
Οι Τούρκοι είχαν ζητήσει την επέμβαση του ΝΑΤΟ και όταν είχαν καταρρίψει το Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία. Τότε η ατλαντική συμμαχία είχε αποφύγει την εμπλοκή και τώρα με την βοήθεια της Γερμανίας το ΝΑΤΟ ήρθε στο Αιγαίο με το πρόσχημα του προσφυγικού. 
Οι Αμερικανοί που δεν θέλουν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Συριακή σύρραξη στην πρόσφατη συμφωνία για την φύλαξη των συνόρων στο Αιγαίο έθεσαν πολλούς αστερίσκους για να ματαιώσουν πιθανή εμπλοκή της Ατλαντικής συμμαχίας στο Συριακό.
Γεωπολιτικά η Γερμανία στηρίζει την επιθυμία της Τουρκίας για ανάμιξη του ΝΑΤΟ στις εχθροπραξίες ενώ οι Αμερικανοί είναι αντίθετοι επειδή έχουν συμφωνήσει με τους Ρώσους στην ίδρυση Κουρδικού κράτους.