> Voliotaki: ΚΑΒΑΛΑ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ που έγινε ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ – ΕΥΣΗΜΑ στον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΒΑΛΑ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ που έγινε ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ – ΕΥΣΗΜΑ στον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του (ΦΩΤΟ)

Με μία κίνηση ανθρωπιάς, αυτό το εστιατόριο έγινε αμέσως θέμα συζήτησης όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας. Η ιδέα του εστιάτορα που αλλάζει τα δεδομένα στην εστίαση.
Για πρώτη φορά, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, ένα εστιατόριο αποφασίζει να υιοθετήσει τον κ\ώδικα Μπράιγ στο μενού του. Το σύστημα Μπράιγ είναι το σύστημα γραφής και ανάγνωσης για τυφλούς.
Με αυτόν τον τρόπο, πολλοί άνθρωποι με δυσκολία στην όραση, μπορούν να νιώθουν μεγαλύτερη αυτονομία, ακόμα και όταν χρειάζεται να βγουν για φαγητό και να διασκεδάσουν.
Ο Γιάννης Σαρρής δεν κρύβει την ικανοποίηση που νιώθει όταν πλέον μπορεί στο κατάστημά του να φιλοξενήσει και άτομα, που αν και δεν μπορούν να δουν ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μόνοι τους τι θα φάνε κάνοντας χρήση της γραφής Μπράιγ.
«Μέχρι σήμερα», σημειώνει, «έπρεπε είτε ο σερβιτόρος είτε κάποιος συνοδός ενός ατόμου με προβλήματα όρασης να διαβάζει το μενού ώστε να δει τι επιλογές έχει σε φαγητό και στη συνέχεια να παραγγείλει. 
Κάποιες φορές έπρεπε ο σερβιτόρος να πει ακόμα και τις τιμές των πιάτων φέρνοντας τον πελάτη με προβλήματα όρασης σε κάποια αμηχανία. 
Σήμερα, ο πελάτης αυτός, μπορεί να μελετήσει το ειδικό μενού και να επιλέξει μόνος του». Στο εστιατόριο υπάρχουν διαθέσιμοι δυο κατάλογοι – μενού γραμμένα στον κώδικα Μπράιγ που τυπώθηκαν στην Αθήνα. 
Το κόστος του κάθε καταλόγου ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ αφού σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς κάθε σελίδα κοστολογείται στα δέκα ευρώ.