Σε επίσχεση εργασίας
προχωρούν από τη Δευτέρα 12 Μαίου τα Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατρικά Εργαστήρια, Κλινικο-Εργαστηριακοί Ιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ καθώς οι διαπραγματεύσεις με τον ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις νέες αμοιβές και τις νέες συμβάσεις ναυάγησαν ενώ το πλαφόν σε φάρμακα και εξετάσεις, φέρνει νέες δυσκολίες στην επιβίωση του κλάδου.
Γι αυτό και τους ασφαλισμένους τους περιμένει από 12 Μαίου νέος Γολγοθάς καθώς οι γιατροί και τα κέντρα θα ζητούν μετρητά από τους ασθενείς.προχωρούν από τη Δευτέρα 12 Μαίου τα Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατρικά Εργαστήρια, Κλινικο-Εργαστηριακοί Ιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ καθώς οι διαπραγματεύσεις με τον ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις νέες αμοιβές και τις νέες συμβάσεις ναυάγησαν ενώ το πλαφόν σε φάρμακα και εξετάσεις, φέρνει νέες δυσκολίες στην επιβίωση του κλάδου.
Οι φορείς μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο δεν τα βρήκαν με τον υπουργό Υγείας παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις για τις αμοιβές αλλά και την αποπληρωμή των παλιότερων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει διαμηνύσει πως ότι και να γίνει, με επίσχεση ή όχι, οι φορείς δε θα αποφύγουν το clawback και το rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) ενώ εξετάζει μέτρα για την αποφυγή της αναστάτωσης στην αγορά.
Πάντως το κλίμα έγινε ακόμη πιο εκρηκτικό μεταξύ γιατρών και υπουργείου μετά την ψήφιση εκ νέου του πλαφόν σε φάρμακα και συνταγές.
Οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα ζητούσαν να τεθεί συγκεκριμένο πλαφόν δωρεάν επισκέψεων ώστε να μην αναγκάζονται να εξετάζουν και να πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στους ασφαλισμένους καθώς στο τέλος ένα μεγάλο μέρος των ιατρικών πράξεων δεν πληρώνεται εξαιτίας των λιγοστών κονδυλίων.