Με προσφυγή του στο ΣτΕ, ο δικηγόρος Κ. Πλεύρης, ζητάει να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, αλλά και να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, για την απαγόρευση πλειστηριασμού Λιβυκού δεξαμενόπλοιου.
Ο λόγος για την ενέργεια αυτή, είναι ότι ο κ. Πλεύρης, υποστηρίζει ότι το Λιβυκό Δημόσιο, του οφείλει 6.059.000 ευρώ. Το ποσό αυτό που διεκδικεί ο κ. Πλεύρης προέρχεται, από δικηγορικές αμοιβές του, όταν με την ιδιότητα...
του δικηγόρου το 2003 εκπροσώπησε το Λιβυκό δημόσιο σε δίκες που είχαν ανοίξει σε βάρους του τεχνικές εταιρείες,οι οποίες διεκδικούσαν περίπου 378 εκατομμύρια δολάρια και αν και τις κέρδισε, δεν εισέπραξε την αμοιβή του.
Επικαλείται μάλιστα και απόφαση του 2008, όταν το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το 2008 καταδίκασε το Λιβυκό Δημόσιο και το υποχρέωσε να πληρώσει στον κ. Πλεύρη το ποσό των 6.059.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους.
Από τότε μέχρι σήμερα, υπήρξαν αλλεπάληλες δικαστικές διαμάχες στις οποίες ενεπλάκη και η Νορβηγικών συμφερόντων εταιρεία Deep Sea Maritimelimited, η οποία προσέφυγε στα δικαστήρια της Κορίνθου, με αίτημα να ανασταλεί ο πλειστηριασμός, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο δεξαμενόπλοιο ανήκει σε εκείνην και όχι στο Λιβυκό Δημόσιο.
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε το ισχυρισμό της Νορβηγικής εταιρείας και επέτρεψε τη συνέχιση της διαδικασίας του πλειστηριασμού και η 27η Νοεμβρίου 2013 ημέρα διεξαγωγής του νέου πλειστηριασμού.
Παράλληλα, στις 25 Ιουνίου 2013, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, αναστέλλει την προηγούμενη απόφαση του κ. Δένδια που είχε χορηγήσει στο κ. Πλεύρη την άδεια αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του Λιβυκού Δημοσίου, επικαλούμενος τη διαφύλαξη των ομαλών σχέσεων της χώρας μας με τη Λιβύη.
Κατόπιν αυτών ο κ. Πλεύρης προσέφυγε στο ΣτΕ από το οποίο ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος) και παράνομη η απόφαση του κ. Αθανασίου, που ανακάλεσε την προγενέστερη του κ. Δένδια.