- Τα είδε όλα καλώς καμωμένα και η αυτοκριτική ήταν άγνωστη λέξη
- Κατηγόρησε σχεδόν για τα πάντα τη ΝΔ
- Είπε ότι έσωσε την χώρα και η καταστροφή έμεινε στην θεωρία!
Μια ομιλία από τα παλιά με έναν απολογισμό που αφορά μάλλον μια άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα που ολοένα και βυθίζεται, ήταν η ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.Στον απολογισμό που έκανε, έδωσε την αίσθηση ότι η χώρα την οποία κυβερνούσε επι 2 χρόνια δεν τρέχει ακόμα και σήμερα γονυπετής για το ένα δάνειο πίσω από το άλλο, αλλά για μια χώρα που συγκλονίστηκε από το εύρος των μεταρρυθμίσεων που έγιναν!
«Όσοι μας κατηγορούν ξεχνούν ότι αποφύγαμε την καταστροφή και γι' αυτό είμαστε υπερήφανοι. Θα πρέπει να μας ευγνωμονούν οι της ΝΔ γιατί σώζοντας τη χώρα σώσαμε κι αυτή από τον πολιτικό αφανισμό. Αλλά δεν θα αφήσουμε τη ΝΔ να εμπαίζει τον λαό και να αφανίσει το δημοκρατικό κίνημα», είπε.
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου, έδειξε να αντιφάσκει όταν σε μια αποστροφή του λόγου του είπε στους βουλευτές του κόμματός του: "Τώρα, θα δώσουμε την ύστατη μάχη με τους εταίρους και την συνείδησή μας. Το δίλημμα είναι επώδυνα μέτρα ή επώδυνη καταστροφική πορεία".
Νωρίτερα, μίλησε για την ανάγκη να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ «ενωμένο και συντεταγμένο» μπροστά στις διαδικασίες που έχει μπροστά του τόσο το ίδιο, όσο και η χώρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστκε τα ταξίδια του στο εξωτερικό ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς λέγοντας ότι ο ίδιος συνεχίζει να δίνει τη μάχη «ενάντια στην απαξίωση της Ελλάδας», προβάλλοντας και υπερασπιζόμενος τη χώρα ανά την υφήλιο.
Τα έβαλε για ακόμα μια φορά με τα ΜΜΕ που όπως είπε «με φανατισμό και πάθος» αντιπολιτεύονται τόσο τον ίδιο, όσο και το ΠΑΣΟΚ κάνοντας κακό στην πατρίδα.
Τα έβαλε και με τις συντηρητικές ηγεσίες της Ευρώπης, οι οποίες, όπως είπε, «κατηγορούν τον άνθρωπο και όχι τις πολιτικές. Η πατρωνία από επιτρόπους πέραν του ανέφικτου αποτελεί και προσβολή προς τους δημοκρατικούς μας θεσμούς».
Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι το κούρεμα των ομολόγων θα γίνει με πραγματικές κοινές και όχι με προνομιούχες μετοχές, δηλαδή το Δημόσιο θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των τραπεζών, κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνα με πληροφορίες που έχει μεταδώσει το Newsit, σφόδρα αντίθετο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο κ. Παπανδρέου διέψευσε ότι μίλησε για διεφθαρμένο λαό, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φεύγει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Για εκείνους που διαχώρισαν την θέση τους από το Μνημόνιο αλλά υπήρξαν υπουργοί της κυβέρνησής του είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος προφανώς στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη: «Δεν υποχρέωσα κανέναν να είναι υπουργός. Κάποιοι μπαίνουν στον πειρασμό να απαξιώνουν την προσπάθειά μας και να δικαιώνουν την κριτική της ανευθυνότητας και της δημαγωγίας των άλλων κομμάτων».