Την κατανόησή της για την οργή των παιδιών, τα οποία επηρεάζονται από τα γεγονότα, αλλά και την προσωπική ευθύνη για τις πράξεις τους επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega».
Αναφορικά με τα γεγονότα στα Ιωάννινα, όπου μαθητές μούτζωσαν τους επισήμους στην παρέλαση, η κα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι τα παιδιά επηρεάζονται από τα όσα γίνονται, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν και τα ίδια ευθύνη για την συμπεριφορά τους.
ΠΟΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΗΘΟΣ! ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ
ΛΕΣΧΗΣ!
ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΜΙΛΟΥΝ
ΓΙΑ
«Εδωσα εντολές να γίνουν όλες οι διαδικασίες που είναι αναγκαίες, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και συνεργασίες μεταξύ διευθυντών με καθηγητές αλλά και εγώ περιμένω την απόφαση του συλλόγου των εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων σχολείων οι οποίοι έχουν και την ευθύνη για την ποινή η οποία πρέπει να επιβληθεί και η οποία νομίζω θα είναι πολύ ενδεικτική και για την θέση που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί σε τέτοιου είδους φαινόμενα», είπε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε μια χώρα που έχουμε ξεχάσει ότι πρέπει να υπάρχουν και η αμοιβή και η ποινή όταν υπάρχει θέμα, καταλαβαίνω την οργή των νέων παιδιών, καταλαβαίνω κάθε εκδήλωση η οποία είναι στα πλαίσια της δημοκρατίας και του ήθους μιας κοινωνίας, το ήθος της Ελλάδας δεν είναι να γυρίζει κάποιος και να μουτζώνει τον πρέσβη, τον δήμαρχο, οτιδήποτε, οποιονδήποτε, ή τον διπλανό του ή τον συμμαθητή του», πρόσθεσε η κ.Διαμαντοπούλου.
Οσον φορά τον νέο νόμο για την διοίκηση στα Πανεπιστήμια, η υπουργός επεσήμανε ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν στα χέρια τους όλα τα εργαλεία για την εφαρμογή του.
«Σέβομαι το αυτοδιοίκητο, όμως ο νόμος λέει ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου, δηλαδή οι πρυτανικές αρχές έχουν όλη την ευθύνη της εφαρμογής, όλα τα εργαλεία, αν υπάρχουν εξωπανεπιστημιακοί υπάρχουν δυνατότητες με τους εισαγγελείς, αν υπάρχουν εμπόδια από τους εσωτερικούς -είτε καθηγητές είτε φοιτητές- υπάρχουν τα όργανα του πανεπιστημίου τα οποία πρέπει να επιβάλουν συγκεκριμένες επιλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη γίνει οι εκλογές σε έξι ιδρύματα.
Παράλληλα, αφού ανέφερε ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, τόνισε ότι από τα 70 άρθρα του νόμου εφαρμόζονται ήδη τα 69 ενώ θεωρεί κρίσιμη την ιδιαιτερότητα του νόμου που προβλέπει όχι μόνο το τι πρέπει να εφαρμοστεί αλλά και το τι θα συμβεί εφόσον δεν εφαρμοστεί.