> Voliotaki: Σάλος από τις καταγγελίες της ΟΜΕ-ΕΥΠ για τις προσλήψεις επί Κοραντή. Επιστολή στον Πετσάλνικο: "Nα μας καλέσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής..." Τι απαντάει ο Koραντής.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Σάλος από τις καταγγελίες της ΟΜΕ-ΕΥΠ για τις προσλήψεις επί Κοραντή. Επιστολή στον Πετσάλνικο: "Nα μας καλέσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής..." Τι απαντάει ο Koραντής.



Οι ριπές-καταγγελίες της ΟΜΕ-ΕΥΠ κατά του πρώην διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ιωάννη Κοραντή, για μεθοδεύσεις στις προσλήψεις στελεχών της υπηρεσίας προκάλεσαν αίσθηση και την αντίδραση του σημερινού βουλευτή του ΛΑΟΣ.

 Ο τελευταίος, με ανακοίνωσή του,  στράφηκε κατά του Προέδρου της ΟΜΕ-ΕΥΠ για να ακολουθήσει η επιστολή της ΟΜΕ-ΕΥΠ που ακολουθεί στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Με την συγκεκριμένη επιστολή η ΟΜΕ-ΕΥΠ προτείνει στον Πετσάλνικο: «να μας καλέσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να ενημερώσουμε εσάς και τα υπόλοιπα κόμματα για το «σοβαρό έργο που επιτελέσατε ως Διοικητής της Υπηρεσίας μας»....
Η επιστολή της ΟΜΕ-ΕΥΠ στον Πρόεδρο της Βουλής.

Με καθυστέρηση δύο ημερών ο πρώην Διοικητής ΕΥΠ κ. Κοραντής Ιωάννης και νεόκοπος πολιτικός αποφάσισε ν’ απαντήσει στην ΟΜΕ – ΕΥΠ (πιθανώς η Πέμπτη  ήταν δύσκολη ημέρα…).
Ο κ. Κοραντής ισχυρίζεται ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν έχει λόγο στις προσλήψεις και ότι γίνονται με επιλογή και ευθύνη του Υπουργού. Ας μας απαντήσει αν έχει προσληφθεί συγγενικό του πρόσωπο επί των ημερών του.

Δημοσίευση του διαγωνισμού έγινε μόνο επί Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και τον αντικατέστησε από τη θέση του Διοικητή (άραγε γιατί?) και αμέσως ο κ. Κοραντής άλλαξε πολιτικό χώρο!!!
Για τον διαγωνισμό που έληγε τον Δεκαπενταύγουστο παρακαλούμε τον κ. Κοραντή να δει δημοσιεύματα του τύπου και ερωτήσεις Βουλευτών εκείνης της περιόδου.
Ο Πρόεδρος της ΟΜΕ – ΕΥΠ δεν όφειλε να ενημερώσει το προσωπικό της Υπηρεσίας?? Άλλη μια απόδειξη ότι δεν θέλατε ούτε οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας να γνωρίζουν ότι θα γίνουν προσλήψεις στην Υπηρεσία μας. Σε όλους μας είναι γνωστό ότι απαγορεύατε σε υπηρεσιακούς παράγοντες να δίνουν αιτήσεις σε συναδέλφους μας. Όσο για τους δόκιμους υπαλλήλους και την μονιμοποίηση τους κε. Κοραντή δεν δικαιούστε να ομιλείτε.
Οι συνάδελφοι μας γνωρίζουν καλά ότι τα δικά σας λάθη εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε.
Επειδή πραγματικά χρειάζεται σοβαρότητα καλό θα ήταν στην ιστοσελίδα σας να μην αναφέρονται θέματα που αφορούν τη δομή της Υπηρεσίας μας διότι είναι παράβαση του Ν.3649/2008.
Είναι απαράδεκτο ο σοβαρός κος Κοραντής  ν’ αναφέρει σε ποιες πόλεις της χώρας βρίσκονται Υπηρεσίες της ΕΥΠ, για το αν έχει προσωπικό στο εξωτερικό η Υπηρεσία, σχόλια για ψυχοτεχνικά τεστ υπαλλήλων της Υπηρεσίας καθώς επίσης και απειλές σε συνδικαλιστές που δεν είναι της αρεσκείας του.

Επειδή για τα θέματα που εξετάζει η Δικαιοσύνη επί των ημερών σας δεν γίνεται καμία αναφορά από την πλευρά σας προτείνουμε να μας καλέσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να ενημερώσουμε εσάς και τα υπόλοιπα κόμματα για το «σοβαρό έργο που επιτελέσατε ως Διοικητής της Υπηρεσίας μας».
Το Δ.Σ.


H ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΡΑΝΤΗ

Υπογράφει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη –ναι , ο ίδιος που πέρασε τροπολογία από τη Βουλή για τη πρόσληψη στην ΕΥΠ ελληνοποιηθέντων λαθρομεταναστών (Πακιστανών, Μπαγκλαντεσιανών κλπ) ένα χρόνο μετά την ελληνοποίηση τους- σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξέταση των υποψηφίων στελεχών της ΕΥΠ σε θέματα κατασκοπείας, αντικατασκοπείας και μυστικής δράσης. Αστεία; Όχι, σοβαρά. Καταθέτω σχετική ερώτηση στη Βουλή (5036/26-1-2012) , τα μπλόγκς και τα ΜΜΕ πιάνουν στο μεζέ τον ΥΠροΠο και ….. κατασυγχίζονται οι συνδικαλιστές  της νεόκοπης ΟΜΕ-ΕΥΠ που σπεύδουν, σλουρπ-σλουρπ, να βγάλουν ανακοίνωση υποστηρικτική του πολιτικού τους προϊσταμένου και προστάτη και να κατακεραυνώσουν τις «σκοτεινές διαδικασίες» στη στελέχωση της ΕΥΠ επί ημερών Κοραντή, και ξανά-μανά «διαδικασίες κοροϊδίας επί Διοίκησης Κοραντή» και δώστου πάλι περί «κρυφών διαγωνισμών επί ημερών Κοραντή».

Λησμονούν προφανώς «οι άκαπνοι» της νεόκοπης ΟΜΕ-ΕΥΠ ότι:

-    Σύμφωνα με τον νόμο οι προσλήψεις γίνονται με επιλογή και η σχετική απόφαση και εξουσία ανήκει αποκλειστικά στον Υπουργό  χωρίς να έχει λόγο ο Διοικητής

-    Ότι επί Διοικήσεως μου καθιερώθηκε η ανάρτηση στο διαδίκτυο αλλά και η  δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης σε τέσσερις εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας

-    Ο σημερινός Πρόεδρος της ΟΜΕ-ΕΥΠ και τότε Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΕΥΠ υπερήφανα ανακοίνωνε εγγράφως στους συναδέλφους του στις 13/6/2006 τη προκήρυξη για πλήρωση 23 θέσεων και ξανά στις 9/11/2006 άλλη προκήρυξη για πλήρωση 100 θέσεων

-    Ο διαγωνισμός του 2007, για τον οποίο τόσο κόπτονται, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε

-    Η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΜΕ-ΕΥΠ με ανακοίνωση της στις 5/10/2011 απαιτούσε την άμεση υλοποίηση (με παχιά γράμματα στην ανακοίνωση) της μονιμοποίησης των δοκίμων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν το 2009. Μία στιγμή όμως: αυτοί δεν είναι οι ίδιοι που τώρα  κάνουν λόγο για σκοτεινές διαδικασίες κλπ επί Διοικήσεως Κοραντή; αλλά ξεχνάω: ο Οκτώβριος 2011 ήταν η εποχή του «προεκλογικού αγώνα» στους συνδικαλιστές……. και «οι κύριοι αυτοί» γύρευαν ψηφαλάκια !!
Να συνεχίσω; Δεν αξίζει το κόπο. Μία συμβουλή μόνο προς τους νεόκοπους συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΕΥΠ : σοβαρευτείτε, ασχοληθείτε με αυτά για τα οποία σας πληρώνει ο ελληνικός λαός και αφήστε την μικροπολιτική.
Ιωάννης Κοραντής

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠ


Το Δ.Σ. της ΟΜΕ – ΕΥΠ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την αλλαγή τρόπου-πρόσληψης του πολιτικού προσωπικού στην ΕΥΠ. Ένα πάγιο αίτημα του Συνδικαλιστικού κινήματος της Υπηρεσίας μας έγινε επιτέλους πραγματικότητα.

Επιτέλους στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μπαίνει τέλος σε σκοτεινές διαδικασίες που δημιουργούν φαινόμενα πελατειακής συναλλαγής και παραγοντισμού.

Επιτέλους στην ΕΥΠ μπαίνει τέλος στις διαδικασίες κοροϊδίας που είχε υιοθετήσει η Διοίκηση Κοραντή αφού οι «διαγωνισμοί» επί των ημερών του ήταν κρυφοί.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ προκήρυξη «διαγωνισμού» για πρόσληψη 14 υπαλλήλων, όπου έκδοση διαγωνισμού – γραπτές και προφορικές εξετάσεις και ανακοίνωση αποτελεσμάτων διήρκησαν 5 εργάσιμες ημέρες.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τη προκήρυξη του Αυγούστου του 2007, όπου ανακοινώθηκε Δευτέρα μεσημέρι 13/8 και έληγε ανήμερα του ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας είναι περήφανοι διότι, όλες οι υποθέσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις (πόρισμα Ρακιντζή) οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη προς διαλεύκανσή τους.

Η ΕΥΠ είναι ο θεματοφύλακας του Συντάγματος και προασπίζεται τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού όπως αυτά σηματοδοτούνται από τη πολιτεία και την Δημοκρατία μας.

Το Δ.Σ.