> Voliotaki: Ο Μιχαλολιάκος, ο Λαλιώτης, ο Τζουμάκας και η... νύχτα των Ιμίων

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο Μιχαλολιάκος, ο Λαλιώτης, ο Τζουμάκας και η... νύχτα των Ιμίων

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το κλίμα στην εκδήλωση " από τα Ίμια στο ΔΝΤ" που διοργάνωσε η αντιμνημονιακή πρωτοβουλία της ΝΔ στην ΕΣΗΕΑ.

 Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου και δημοτικός σύμβουλος του μεγάλου λιμανιού....


Αίσθηση ωστόσο, προκάλεσε μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη του δημάρχου για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Βουλή την επομένη της κρίσιμης νύχτας και λίγες στιγμές μετά το περιβόητο "ευχαριστώ" του Σημίτη στους Αμερικάνος.

Συγκεκριμένα, ο τότε βιουλευτής Βασίλης Μιχαλολιάκος, αποκάλυψε πως ήταν αυτήκοος μάρτυς μιας συζήτησης των Λαλιώτη και Τζουμάκα στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, ο Τζουμάκας ρώτησε τον άλλοτε... κουμανταδόρο των υπόγειων διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ, αν η υπόθεση των Ιμίων θα είχε... εκλογικό αντίκτυπο στο κόμμα.

Τότε ο Λαλιώτης, ψύχραιμος και με αρκετή δόση κυνισμού, του είπε: "Μην αχώνεσαι Στέφανε. Αυτοί που... πρέπει θα μας στηρίξουν και πάλι".