> Voliotaki: ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑΣ. ΟΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ…

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑΣ. ΟΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ…

Του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΧΑΣΑΚΟΥ.

Σήμερα, ζούμε σε μία εποχή πολλαπλών συγχύσεων. Ένα μπάχαλο γαλαξιακό. ΄

Η Ελλάς-Γελάς –Αποφράς έχει γίνει αχταρμάς

Και ενώ οι εκπρόσωποι - α-πρόσωποι κατάφεραν να βυθίσουν και τον βυθό, βυθίζεται και ο άνθρωπος μέσα σε αυτήν την πολυπλοκότητα χάνοντας τον εσωτερικό του εαυτό.

Βυθισμένος και ο Μαλακοπίτουρας, μόνιμα στις σκέψεις για μια κοινωνία καλλίτερη. Ψηλός αεικίνητος με γελαστό πάντα πρόσωπο με γκρίζους΄΄ κροτάφους, γίνεται γρήγορα συμπαθής .Ευγενής εκ πεποιθήσεως και μόνιμα διαμαρτυρόμενος για τα <<σκατοψύχια>>, πού όπως λέει πληρώνει. Πολλοί τον αποκαλούν «τρωγλοδύτη», άλλοι  σύγχρονο « ηθικό Ζόμπι».  

Η  επιστήθια φίλη του, « Διεθνή Αυνάν», πού παρελάζει εδώ και χρόνια κρατώντας την σημαία του Μαλ@κα. Ήρθε στο ραντεβού του με τον Βαρδαλαμπούμπα, με ένα ποδήλατο Εσκα πού το είχε φάει σχεδόν η σκουριά . Είχε να τον δει πολλά χρόνια , από τότε πού η γειτονιά ήταν θερμοκήπιο καλών αισθημάτων

Από τότε όμως άλλαξαν πολλά.
Ο Βαρδαλαμπούμπας κοντόχοντρος και ολοστρόγγυλος άνθρωπος, μόνιμα με ένα κουβανέζικο πούρο στο στόμα, μάλλον υποκατάστατο της πιπίλας. Ήρθε με μία Πόρσε του κουτιού. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολύ έξυπνος για να καταλάβεις ότι είναι από αυτούς πού προτιμούν την κόλαση της αλαζονείας απ το ξεφάντωμα των αγγέλων.

Βαρδαλαμπούμπας ο πάμπλουτός με την διπλή ηθική. Ανέντιμος κάθε Δευτέρα, Τετάρτη Και Παρασκευή και η παραμυθία της εντιμότητας κάθε Τρίτη , Πέμπτη και Σάββατο. Την Κυριακή έβαζε την μάσκα της προσωπικότητας και πήγαινε στην εκκλησία να την αφιερώσει στον ΘΕΟ.
-Είσαι καλά; Λέει ,από συνήθεια ο Βαρδαλαμπούμπας στον Μαλακοπίτουρα.
-<<Δόξα τω Θεώ , καλά είμαι>>
-Το βλέπω. Έχεις περιοριστεί στον άρτο τον επιούσιο, μη τυχόν και σού έρθει η όρεξη και για κάτι παραπάνω.
-Ίσως στον επουράνιο παράδεισο.
-Ναι Μαλακοπίτουρα ως τότε θα μένεις για πάντα έξω από τον παράδεισο στη Γή.
 
-Ο πατέρας μου ελεγε. «λέει το χρήμα στον άνθρωπο θα έρθω κοντά σου , αλλά πρόσεξε μη με αγαπήσεις όσο εγώ γιατί θα δυστυχήσεις»
-Μαλακοπίτουρα . Άφησε τι σου έλεγε ο μπαμπάς , και τις δέκα συμβουλές της μαμάς, γράψε στα παλιά σου τα παπούτσια και τις Δέκα εντολές η όπου δεν πιάνει η μελάνη, και άλλαξε ρότα. Φύγε από τον δρόμο της Αρετής να γίνεις πλούσιος , να δεις καμία άσπρη μέρα.
-Βαρδαλαμπούμπα μη μού λες τέτοια , αμαρτάνεις.
-Αμαρτάνω και κουραφέξαλα, όταν γεράσω θα τραβήξω μία γερή εξομολόγηση, θα ζητήσω δακρύβρεχτος  άφεση αμαρτιών –και δρόμο για τον παράδεισο.
-Και είσαι σίγουρος ότι έτσι θα κερδίσεις τον παράδεισο, προάγοντας το εφήμερο, λατρεύοντας το αναλώσιμο; Δεν νιώθεις ενοχές πού υπάρχουν γύρω σου φτωχοί;
-Κάθε Κυριακή στο προαύλιο της εκκλησίας τους δίνω ελεημοσύνη, αλλά μην μου πει κανείς  Μαλακοπίτουρα, για δικαιότερη κατανομή του πλούτου θα του βγάλω το μάτι. Όχι θα είμαι σαν και σένα πού από μικρός έλεγες ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό από το να βλέπεις την Γή παλουκωμένη. Εγώ βλέπω την ζωή σαν δικό μου περιβόλι και διασκεδάζω βάζοντας παλούκια στην ανθρωπότητα .Ξέρεις που.
-Αδιαφορείς για το ότι αυτή η παρά φύση συνουσία, θα δημιουργήσει το νέο αυριο,ένα κόσμο γεμάτο εφιαλτικές δυσπλασίες, έναν κόσμο αποκρουστικό;
-Με τα μυαλά αυτά Μαλακοπίτουρα η τσέπη σου θα είναι πάντα αδειανή .Ηδονή, Ηδονή και πάλι Ηδονή…
-Όχι Βαρδαλαμπούμπα στον δρόμο της ηδονής πού χέρι, χέρι , περπατάει η πλεονεξία, η βουλιμία  η αδηφαγία και η λεηλασία.
Όχι στον δρόμο της ηδονής, πού μονοπάτια του είναι, η αυθάδεια , η αλαζονεία,  η φενάκη, η ιταμότητα.
Όχι στο δρόμο της ηδονής με την μωρία και την βαρβαρότητα τον εκβιασμό ,τον αυτάρχισμο,τον δεσποτισμό, την διαφθορά την σήψη.
-Πήρες φόρα Μαλακοπίτουρα.
-Βαρδαλαμπούμπα ΟΧΙ-ΟΧΙ-ΟΧΙ στο δρόμο της ηδονής με την αποκτήνωση, την πολτοποίηση, τον ζόφο και την εθελοδουλία. ΟΧΙ στον δρόμο της ηδονής για να μην σου κάνω το χατίρι να προτιμήσω τον θάνατο γουλιά-γουλιά και κάθε μέρα από λίγο.
Όλα τελικά εξαρτώνται από τον δρόμο που θα διαλέξεις…