> Voliotaki: Το καλαμαράκι, ο Σαμαράς και ο... κακός λαιμός!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Το καλαμαράκι, ο Σαμαράς και ο... κακός λαιμός!

Ένα αθώο καλαμαράκι που αλίευσαν αθώοι αλιείες σε κάποια θάλασσα σατα ανοιχτά της Σενεγάλης ή βορείως της Λιβύης παραλίγο να καταστεί η αιτία για δραματικές αλαγές στην ελληνική πολιτική ζωή.

Τη μεγάλη παρασκευή το βράδυ, μετά την κατάνυξη του Επιταφίου, ο Αντ.Σαμαράς είχε επιστρέψει μετά της συζύγου του Γεωργίας στο Costa Navarino και βρισκόταν στο τραπέζει ενός εκ των εστιατορίων με συντορφιά καλών φίλων. Ο συνδυασμός της φλογερής πολιτικής συζήτησης με τη νηστεία των ημερών εξώθησε ανεπαισθήτως τον πρόεδρο της ΝΔ να τρώγει με μεγαλύτερη ταχύτητα και χαμηλότερη προσοχή....


Το αποτέλεσμα ήταν ένα αθώο καλαμαράκι να σταθεί στο λαιμό του προέδρου και ο ίδιος, όπως με βεβαιώνει πράκτοράς μου, να κοκκινήσει ελαφρώς προσπαθώντας να υπερβεί μια δυσκολία που όσοι την έχουν υποστεί γνωρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη. Θορυβημένος μάλιστα ο μέτρ του εστιατορίου, ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο είχε αφιερώσει την προσοχή του αποκλειστικά στο προεδρικό τραπέζι, κάλεσε το Κέντρο Υγείας της Πύλου.

Τελικώς ο πρόεδρος δεν χρειάστηκε πρώτες βοήθειες. Μερικά δυνατά χτυπήματα στην πλάτη στάθηκαν αρκετά για να νικήσειένα ακόμη εμπόδιο στην πάντοτε περιπετειώδη πολιτική καριέρα του.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής