> Voliotaki: Ο ΠΑΡΙΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο ΠΑΡΙΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΛΚΟΥ ΠΑΡΙ ΜΟΥΤΣΙΝΑ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΙΩΛΚΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ανακασιά 18-10-2010
ΔΗΜΟΣ ΙΩΛΚΟΥ
Αριθ. πρωτ.: ΔΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
----------------------------------
Ταχ. Δ/νση: Ανακασιά
Ταχ. Κώδικας: 385 00
Τηλέφωνο: (24213) 53500
FAX: (24213) 53503

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ  ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗ.


Προ ημερών, είδε το φως της δημοσιότητας η «καταγγελτική» επιστολή του κ. Αχιλλέα Καλυβιώτη αναφορικά με τον «αποκλεισμό» του από το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δημοκρατική Συμπολιτεία» με επικεφαλής τον κ.Παναγιώτη Σκοτινιώτη και μάλιστα μετά από  «παρέμβαση» και «έντονων παρασκηνιακών παρεμβάσεων» από την πλευρά μου, όπως ο κ. Καλυβιώτης «καταγγέλλει».

Ομολογώ ότι τόσο το ύφος, όσο και το περιεχόμενο της επιστολής αυτής, δεν με εξέπληξε καθόλου αφού συνάδει απολύτως με την συνήθη «συμπεριφορά» του κ. Καλυβιώτη και επιβεβαιώνει περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι όποιος δεν έχει πολιτικό ήθος έχει περίσσεια αυθάδεια.

Μέχρι τώρα επέλεγα να μην δίνω συνέχεια στα παρορμητικά «ξεσπάσματα» του κ. Καλυβιώτη, αλλά κάποια στιγμή πρέπει τα πράγματα να μπουν στην θέση τους και να σταματήσει ο πόλεμος των εντυπώσεων σε βάρος μας
από τον κ. Καλυβιώτη.

Καιρός είναι η αλήθεια να ακουστεί και να αποδειχθεί ποιος απέχει κατά πολύ από τον αυτοδιοικητικό ρόλο που του ανατέθηκε από τους δημότες της Ιωλκού.

Ο πόλεμος λοιπόν του κ. Καλυβιώτη σε βάρος της Δημοτικής μας Αρχής, χρονολογείται εδώ και μια διετία, από τότε δηλαδή που δεν ορίστηκε ως Αντιδήμαρχος Ιωλκού, αξίωμα το οποίο τότε απαιτούσε με φοβερή επιμονή, αφού θεωρούσε ότι το αξίωμα του Προέδρου για το οποίο προτάθηκε δεν εξυπηρετούσε τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Παρόλα αυτά δεν αρνήθηκε την εκλογή του στην θέση του Προέδρου του Δ-Σ, την οποία δυστυχώς χρησιμοποίησε μόνο και μόνο για να ασκεί στείρα κριτική και να μπλοκάρει το έργο της δημοτικής αρχής θέτοντας τον εαυτό του στην αντιπολίτευση, όχι όμως με τον θεσμικό ρόλο αυτής, αλλά με την κόντρα για την κόντρα και  την άρνηση για την άρνηση.

Για το λόγο αυτό και δεδομένου ότι με την συμπεριφορά του και τις ύβρεις που κατά καιρούς εκτόξευε σε βάρος της δημοτικής αρχής απαξίωνε τον ρόλο του Προέδρου του Δ-Σ και του μέλους της δημοτικής μας παράταξης, του ζητήθηκε εγγράφως, από όλη την ομάδα πλειοψηφίας να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου, κάτι το οποίο αρνήθηκε να πράξει υποσχόμενος ότι με δημόσια δήλωσή του θα ανακαλούσε αρνητικές δηλώσεις του σε βάρος τους και μάλιστα από τον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής.

Η υπόσχεση αυτή έμεινε για μια ακόμη φορά «υπόσχεση», προκειμένου όμως να μην διαταραχθεί επιπλέον η ήδη κλονισμένη ισορροπία, οι συνεργάτες μου δεν θέλησαν να δώσουν περαιτέρω συνέχεια.

Το ερώτημα λοιπόν προς τον κ. Καλυβιώτη είναι εύλογο:

Γιατί παρέμεινε στο αξίωμα του Προέδρου του Δ-Σ,  στο οποίο αναδείχθηκε με την ψήφο των Σ/λων της πλειοψηφίας, αφού η παράταξη αυτή και ο επικεφαλής της «εγκαλείται» από τον κ. Καλυβιώτη για κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και έλλειψη δημοκρατίας;

Πως καταδέχθηκε να παραμένει σε μια ομάδα που δεν τον εξέφραζε;

Μήπως τελικά το δέλεαρ της παραμονής του ήταν μόνο και μόνο τα έξοδα παράστασης τα οποία και δεν θέλησε να αποχωριστεί με τίποτε; Κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια  και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ουδέποτε υπήρξαν από την πλευρά μας και αυτά περί «δημόσιας έγκλισης» και «σοβαρότατων καταγγελιών» είναι ψευδείς ισχυρισμοί του κ. Καλυβιώτη , μακράν της πραγματικότητας.

Μπορώ να πω, ολοκληρώνοντας σε λίγο καιρό την θητεία μου στον Δήμο Ιωλκού  πως είμαι ειλικρινά περήφανος που διοίκησα τον Δήμο αυτό, ο οποίος προσέρχεται στον Δήμο Βόλου σε εύρωστη οικονομική κατάσταση, αποτέλεσμα συνετής διαχείρισης και άψογης λειτουργίας των Υπηρεσιών μας, μέσα από νόμιμες διαδικασίες και πλήρη διαφάνεια. Την θέση μου αυτή έρχονται να ενισχύσουν τα πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών, που ασκούν κάθε χρόνο σχολαστικό έλεγχο των οικονομικών μας και ελέγχουν πλήρως την νομιμότητα όλων των δικαιολογητικών και των παραστατικών για την είσπραξη και διάθεση των πιστώσεων.

Καλώ λοιπόν τον κ. Καλυβιώτη να βγει με στοιχεία και να αποδείξει τα λεγόμενα και τους ισχυρισμούς του, καθώς και να απαντήσει γιατί μέχρι και πέρσι ψήφιζε τον ισολογισμό και τον απολογισμό του κάθε έτους; Δηλαδή μέχρι και το 2009 η διαχείριση ήταν σωστή και το 2010, όλα
ανατράπηκαν; Τι άλλαξε κατά την άποψη του κ. Καλυβιώτη; Σταμάτησαν οι υπηρεσίες του Δήμου να λειτουργούν και εγώ με την σειρά μου διέθετα όπως ήθελα και όπου ήθελα πιστώσεις και κονδύλια; Δεν υπήρχαν αποφάσεις του Δ-Σ, δεν υπήρχαν αποφάσεις της Δ-Ε, δεν υπήρχε τεχνικό πρόγραμμα, δεν υπήρχε προϋπολογισμός;

Ας φέρει τα στοιχεία που διαθέτει ο κ.Καλυβιώτης γιατί τα στοιχεία από πλευράς Δήμου είναι αδιάψευστα και απολύτως ελεγμένα και να μας πει επιτέλους ποιες είναι οι «σοβαρές καταγγελίες» του, συγκεκριμένα και με αποδείξεις και όχι να συκοφαντεί και να διασύρει ανθρώπους και υπολήψεις στο βωμό της μικροπολιτικής του τακτικής.

Όσον αφορά για τον «αποκλεισμό» του ως υποψηφίου στον συνδυασμό της Δημοκρατικής Συμπολιτείας με επικεφαλής τον κ. Σκοτινιώτη και τις δήθεν «παρασκηνιακές παρεμβάσεις από μέρους μου», το μόνο που έχω να πως είναι ότι, πράγματι κατά την συνάντησή μας με τον κ. Σκοτινιώτη, παρόντος του κ.Καλυβιώτη και όχι κρυφά και παρασκηνιακά, εξέθεσα τους λόγους για τους οποίους η δημοτική μας παράταξη δεν μπορεί να δώσει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του κ. Καλυβιώτη, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του κατά την
τελευταία διετία, όπως και παραπάνω εξέθεσα.

Η θέση μου ήταν σαφής και ξεκάθαρη, με στοιχεία και όχι με ύβρεις και εντυπωσιασμούς. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Καλυβιώτης μου ζήτησε «να τα αφήσουμε όλα πίσω, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να κατέβουμε μαζί  για το καλό της παράταξης», επισφραγίζοντας όλα αυτά με κοινή μας δήλωση.

Αμέσως είπα στον κ. Καλυβιώτη ότι η πολιτική μου αξιοπρέπεια δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο, έχω τις απόψεις μου και τις εκτιμήσεις μου και παραμένω σ΄αυτές. Εξάλλου, αν πράγματι ο κ. Καλυβιώτης επιθυμούσε συμπόρευση, είχε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν, διάλεξε όμως άλλο δρόμο μοναχικό και αδιέξοδο, όσον αφορά την δική μας παράταξη.

Τέλος, αναφορικά με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του προς τους συνεργάτες μου Δημοτικούς Σ/λους κ.κ. Φωτεινή Κωνσταντά και Φραγκίσκο Δελφό τους οποίους αποκαλεί «πολιτικά άλαλους και άβουλους παραστάτες μου» αυτό που έχω να του πω είναι ότι οι Σ/λοι αυτοί εκλέγονται σχεδόν από την αρχή λειτουργίας του Δήμου, απολαμβάνουν της εκτίμησης και του σεβασμού της τοπικής κοινωνίας, εργάζονται και προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια αθόρυβα, χωρίς «τυμπανοκρουσίες» και χωρίς να επιδιώκουν την προβολή τους και αν μη τι άλλο, δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την τακτική των ύβρεων και της συκοφαντίας που επιλέγει ο κ. Καλυβιώτης.

Το αυτοδιοικητικό ήθος και η αξιοπρέπεια είναι ο δρόμος που όλα τα χρόνια οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν επιλέξει να πορεύονται και αυτό με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο που έχω την τιμή να συνεργάζομαι μαζί τους.

Εύχομαι στον κ. Καλυβιώτη να βρει και ο ίδιος τον δρόμο του, επισημαίνοντας ότι η εμπειρία στην Αυτ/ση δεν υπολογίζεται μόνο με τα χρόνια που θητεύεις σ΄αυτή, αλλά με το τι προσφέρεις στον τόπο σου.

Ο Δήμαρχος Ιωλκού
Πάρις Ι. Μουτσινάς