Με την ελληνική κουζίνα ασχολήθηκε σε αφιέρωμα για τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου το CNN.
Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως:
Το να ταξιδεύει και να τρώει κανείς στην Ελλάδα είναι σαν να ξεδιπλώνονται μπροστά του οι λαμπερές σελίδες ενός περιοδικού, αλλά χωρίς το photoshop.
Οι θάλασσες και τα λευκά σπίτια, οι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα μοιάζουν όλα με τέλειες postcards.
Το μυστικό; Το λαμπερό παρθένο ελαιόλαδο. Δώρο των θεών, το ελαιόλαδο είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη εξαγωγή της Ελλάδας, επηρεάζοντας τον τρόπου που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σκέφτονται για την υγεία των τροφίμων και της διατροφής. Το φαγητό στην Ελλάδα είναι επίσης ένας τρόπος «κατανάλωσης» της ιστορίας.
Μια μπουκιά ντολμά ή μια κουταλιά σούπας με φακές, δίνει μια μικρή γεύση ζωής στην αρχαία Ελλάδα , όπου και εφευρέθηκαν.
Τι να δοκιμάσετε:
Ελαιόλαδο: επάνω σε άλλα φαγητά ή κάνοντας βουτιές σε ελαιόλαδο με το ψωμί σας, είναι σχεδόν τόσο ποικίλο όσο το κρασί στις γεύσεις του.
Σπανακόπιτα: κάνει το σπανάκι να είναι εύγευστο με ένα μίγμα φέτας και ένα λαχταριστό και τραγανό φύλλο.
Γύρος: το φαγητό αργά τη νύχτα μετά από ποτά δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τον γύο με πίτα και ψητό κρέας και τζατζίκι.
Σπανακόπιτα: κάνει το σπανάκι να είναι εύγευστο με ένα μίγμα φέτας και ένα λαχταριστό και τραγανό φύλλο.
Γύρος: το φαγητό αργά τη νύχτα μετά από ποτά δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τον γύο με πίτα και ψητό κρέας και τζατζίκι.
Τι να αποφύγετε:
Λαχανόρυζο: βασικά πρόκειται για λάχανο και κρεμμύδι μαγειρεμένα και αναμεμειγμένα με ρύζι. Άγευστο και μονοδιάστατο.