> Voliotaki: ΑΝΑΥΡΟΣ: O MΠΕΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ SEA TRACK ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΥΡΟΣ: O MΠΕΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ SEA TRACK ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του συστήματος sea track που είναι εγκατεστημένο στη παραλία του Αναύρου, για τη διευκόλυνση ατόμων με αναπηρία στην είσοδο και έξοδο τους από τη θάλασσα, ενώ ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος γνωστοποίησε ότι ο Δήμος ήδη έχει πάρει απόφαση για την αγορά και τοποθέτηση 4 επιπλέον εξελιγμένων συστημάτων πρόσβασης στο νερό για ΑΜΕΑ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, σε 4 παραλίες του Δήμου που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.


Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ., Αχιλλέας Μπέος τόνισε: «Σήμερα θέτουμε σε λειτουργία το sea track, το μηχανισμό που διευκολύνει και εξυπηρετεί συνανθρώπους μας με προβλήματα κινητικότητας να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα.


Ο Δήμος Βόλου έχει προγραμματίσει να μπουν άλλα τέσσερα τέτοια μηχανήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας ξεκινώντας από την Αγριά μέχρι την Αγχίαλο γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα στις ίδιες ευκαιρίες. Και πρέπει επομένως και τα άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους, όπως όλοι οι συμπολίτες μας.

Εμείς είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, το έχουμε αποδείξει, προσφέρουμε στην κοινωνία στον βαθμό που μπορούμε ώστε να συνυπάρχουμε όλοι μαζί. 

Εύχομαι να λειτουργήσει καλά, να το αξιοποιήσουν οι συνάνθρωποι μας και να φανεί χρήσιμο στις καυτές μέρες του καλοκαιριού που έρχονται. 


Να πούμε βέβαια ότι είναι η τέταρτη χρονιά που τοποθετείται το seatrack από τον Δήμο και την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, και ήμασταν από τους πρώτους δήμους που το έκαναν αυτό.

Τα υπόλοιπα τέσσερα θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά και θα είναι και πιο σύγχρονα.
Σε ερώτηση, δε, για τις φθορές και την χρήση του πολλές φορές από άτομα που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, είπε:

Για αυτό και αυτή την φορά το τοποθετήσαμε δίπλα στο ναυαγοσώστη, που ξέρει πως λειτουργεί αλλά θα μπορεί να έχει και έναν έλεγχο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου «Ιππόκαμπος», κ. Πέτρος Μπέλλος, δήλωσε:

Γίνεται πράξη η δέσμευση για ισότιμη μεταχείριση με την τοποθέτηση του sea track από τον Δήμαρχο καθώς το συγκεκριμένο μηχάνημα εξυπηρετεί τα άτομα με κινητικά προβλήματα και τους ηλικιωμένους και γενικά όλους τους ανθρώπους που έχουν μια διαφοροποίηση ώστε να κάνουν τα μπάνια τους. 

Βέβαια εμείς ξεκινήσαμε τα μπάνια και κάθε Σάββατο σε συνεργασία με την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είμαστε εδώ και καλούμε όλα τα μέλη να έρθουν να συμμετέχουν. 

Επίσης να πούμε ότι τα μπάνια πέρα από την ψυχαγωγία και την χαρά για τα άτομα με κινητικά προβλήματα το νερό αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εκγύμνασης και τώρα με το συγκεκριμένο μηχάνημα μας δίνεται αυτή η ευκαιρία.

Το σύστημα sea track
Το σύστημα αποτελείται από ειδική μεταλλική ράμπα η οποία καταλήγει μέσα στη νερό με τρόπο ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να εισέρχονται στη θάλασσα με ευκολία και κυρίως χωρίς κίνδυνο. 

Κατά την έξοδό τους από το νερό γίνεται η αντίστροφη διαδικασία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς τις δυσκολίες που μέχρι πρότινος ήταν για πολλούς απ΄ αυτούς απαγορευτικές.

Το χειριστήριο της κατασκευής του Αναύρου υπάρχει στον πύργο των ναυαγοσωστών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να το ζητάνε και μετά τη χρήση να το επιστρέφουν