> Voliotaki: ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙΣ! ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ σκοπούς ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΝ στην «TEΛΕΥΤΑΙΑ του ΚΑΤΟΙΚΙΑ» το μεγάλο ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΗ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΟΥΝΙΑ (βίντεο)

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙΣ! ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ σκοπούς ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΝ στην «TEΛΕΥΤΑΙΑ του ΚΑΤΟΙΚΙΑ» το μεγάλο ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΗ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΟΥΝΙΑ (βίντεο)

Με παραδοσιακούς σκοπούς από βιολιά και λαούτα, συνόδευσαν στην «τελευταία του κατοικία» το μεγάλο οργανοπαίκτη της Καλύμνου, Μανώλη Τσουνιά, ο εγγονός του και τα ανίψια του.
Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν το παππού , θείο τους και μεγάλο δάσκαλο τους Μανώλη Τσουνιά, τον τελευταίο από τους παλαιούς μεγάλους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες της Καλύμνου
Ο Μανώλης που έπαιζε λαούτο ήταν μαζί με τον αδελφό του Μικέ (βιολί) ένα μοναδικό ζευγάρι (γνωστά ως «Εννήματα»), που αποτελούσε κεφάλαιο για την παραδοσιακή μουσική της Καλύμνου.
Ο Μανώλης Τσουνιάς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, χθες Κυριακή απόγευμα 27 Μαΐου 2018.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 28 Μαΐου στις 5.00 το απόγευμα, στον Ι.Ν της Παναγιάς της Χώρας, Αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία, η πομπή ακολουθώντας τα στενά σοκάκια του Χωριού, κατευθύνθηκε στο κοιμητήριο του Ταξιάρχη.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής ο εγγονός και τα ανιψιά, συνόδευαν τον Μανώλη Τσουνιά με παραδοσιακούς σκοπούς.