> Voliotaki: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ/ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ Σύλλογος ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ Πηλίου

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ/ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ Σύλλογος ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ Πηλίου

Στα πλαίσια της νέας ψηφιακής εποχής ο Σύλλογος Αγίου Βλασίου συμμετέχει ενεργά ή μάλλον πρωτοπορεί.


Έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η κατασκευή ηλεκτρονικής δανειστικής βιβλιοθήκης

Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για ένα έργο του οποίου η διάρκεια έχει φτάσει αισίως στους 10 μήνες διαρκούς εξέλιξης.Με την εφαρμογή αυτή μπορούμε να κρατάμε ψηφιακό αρχείο των βιβλίων μιας βιβλιοθήκης(στην προκείμενη περίπτωση αυτής του συλλόγου μας) όπως επίσης και αρχείο δανειζομένων βιβλίων. Είναι στην ουσία μια ηλεκτρονική δανειστική βιβλιοθήκη. 

Αυτή τη στιγμή σε αυτήν έχουν πρόσβαση οι διαχειριστές της μόνο,μα μόλις ξεκινήσει η αρχειοθέτηση των βιβλίων,θα επεκταθεί περαιτέρω ούτως ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τα βιβλία της βιβλιοθήκης,με όλες τους τις πληροφορίες (εξώφυλλο συγγράφεις κλπ),ποια είναι διαθέσιμα και ποια όχι . 

Φανταστείτε λοιπόν μια σελίδα πχ σαν την αρχική της σελίδας skroutz.gr με την μπάρα αναζήτησης,μόνο που στην περίπτωσή της εν λόγω εφαρμογής θα μπορεί να γίνεται αναζήτηση για βιβλία και όχι για κάτι άλλο. 

Αυτό όμως έρχεται σε δεύτερη φάση κάπως πιο μελλοντικά μιας και προτεραιότητα έχει η εισαγωγή και η αρχειοθέτηση όλων των βιβλίων που υπάρχουν στον σύλλογο.

Αν κάποιος θελήσει να βοηθήσει στην αρχειοθέτηση,θα χαρούμε πολύ να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας μέσω της σελίδας του συλλόγου στο Facebook,στην διεύθυνση email msavpiliou@yahoo.gr η στο κινητό του υπεύθυνου για την κατασκευή της εφαρμογής και προέδρου του συλλόγου Δημήτρη Δάμτσα 6978075928


Πολιτιστικός/Μορφωτικός Συλλόγου Αγ.Βλασίου Πηλίου