> Voliotaki: MΠΡΑΒΟ στον ΜΠΕΟ!! ΟΧΙ στον ΕΦΙΑΛΤΗ των πλειστηριασμών!! ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ στους ΔΗΜΟΤΕΣ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

MΠΡΑΒΟ στον ΜΠΕΟ!! ΟΧΙ στον ΕΦΙΑΛΤΗ των πλειστηριασμών!! ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ στους ΔΗΜΟΤΕΣ

Σε μια σημαντική, με εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία, πρωτοβουλία, προκειμένου ο Δήμος Βόλου να ασκήσει καταλυτική παρέμβαση υπέρ των οικονομικά αδυνάμων δημοτών, αποτρέποντας την αγορά των «κόκκινων» δανείων από τα ξένα funds και παράλληλα αποσοβώντας τον εφιάλτη πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας τους ,
προχωρά η Δημοτική Αρχή Βόλου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπέος στη συενδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας θα έρθει πρόταση για σύσταση εταιρίας ειδικού σκοπού, που θα δίνει τη δυνατότητα, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει στη νομοθέτηση του αναγκαίου νομικού πλαισίου, στους ΟΤΑ να εξαγοράζουν κόκκινα δάνεια Βολιωτών για πρώτη κατοικία, που, σε αντίθετη περίπτωση, θα κατέληγαν σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Ευελπιστώ, το θέμα να εγκριθεί ομόφωνα, για να κατατεθεί η πρόταση που υπάρχει στην ΚΕΔΕ», δήλωσε ο Δήμαρχος Βόλου, που πρόσθεσε ότι ο Δήμος Βόλου έχει την οικονομική δυνατότητα να προστατέψει την πρώτη κατοικία, για περιπτώσεις που πραγματικά βρίσκονται σε αδιέξοδο και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Ο ίδιος είπε ότι ο Δήμος Βόλου επεξεργάστηκε το θέμα με τον Δήμο Ζαχάρως, που ήδη κατέθεσε ανάλογη πρόταση. Τα δάνεια δημοτών τόνισε, που θα έχαναν το σπίτι τους για ποσά 50.000 και 100.000 Ευρώ, θα μπορούσε να τα εξαγοράσει ο Δήμος αντί 8.000 και 10.000 Ευρώ και ο δημότης να αποπληρώνει το δάνειό του στο Δήμο σε ορίζονται 10ετίας.

«Ο Δήμος Βόλου, σε μια δύσκολη εποχή είναι δίπλα στον κόσμο. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, προς όφελός τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχ. Μπέος, που πρόσθεσε ότι αν ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν θα χαθεί κανένα σπίτι, θα πρέπει να νομοθετήσει για να γλιτώσουν περιουσίες δημοτών από τους κερδοσκόπους.