> Voliotaki: ΟΧΙ δεν είστε ΧΟΝΤΡΟΙ, απλά έχετε ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑΧΙ! ΔΕΙΤΕ πως να το ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΤΕ…

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΧΙ δεν είστε ΧΟΝΤΡΟΙ, απλά έχετε ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑΧΙ! ΔΕΙΤΕ πως να το ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΤΕ…

Μετά την κατανάλωση κάποιου γεύματος που θεωρείται «βαρύ», πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για την φουσκωμένη κοιλιά τους. Αυτή η κατάσταση είναι αρκετά κοινή και μάλλον δυσάρεστη.
Πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι το φούσκωμα είναι πραγματικά αέρια που παγιδεύονται στο εσωτερικό του στομάχου.
Η κατάσταση αυτή σχετίζεται με τις διατροφικές συνήθειες, που σημαίνει ότι μπορείτε να βελτιώσετε την κατάστασή σας με την καθιέρωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
Εδώ είναι κάποιοι κοινοί παράγοντες που προκαλούν φούσκωμα και τη στιγμή που θα μάθετε πως να τους διακρίνετε, θα είστε σε θέση να ανακουφίσετε την κατάστασή σας.
Δυσκοιλιότητα – Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του αερίου που παγιδεύεται πίσω από τα περιττώματα. Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών. Τα smoothies, τα μούρα και το ψωμί ολικής αλέσεως είναι μερικά από τα τρόφιμα που θα πρέπει να τρώτε πιο συχνά, αλλά όχι υπερβολικά, γιατί η υπερβολική πρόσληψη φυτικών ινών δεν είναι ποτέ καλό.
Υδατάνθρακες – Αποφύγετε το αλκοόλ, τη ζάχαρη και το άμυλο. Η κακή πέψη των σακχάρων και του αμύλου σας κάνουν να νιώθετε πρησμένοι. Μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι το ιδανικό.
Άγχος – Το χρόνιο στρες προκαλεί φούσκωμα και το στομαχόπονους. Να τρώτε υγιεινά τρόφιμα, ροφήματα και να βρείτε για να καταπολεμήσετε το άγχος.
Νερό – Η ανεπαρκής πρόσληψη νερού είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συνεισφέρει σε πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας. Ο καφές και η ζάχαρη αφυδατώνουν τους ιστούς. Το φούσκωμα στο στομάχι είναι σημάδι κατακράτησης υγρών, η οποία είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι ιστοί και τα όργανα διατηρούν περισσότερο νερό απ” ό,τι χρειάζονται. Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα (6-8 ποτήρι).
Τρώτε γρήγορα – Απολαύστε το γεύμα σας. Όταν τρώτε γρήγορα, θα αποτύχετε να μασήσετε σωστά τα τρόφιμα και θα καταλήξετε με φουσκωμένη κοιλιά.