Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

ΕΔΩ Παππάς, ΕΚΕΙ Παππάς;...

Στα κανάλια της διατεταγμένης ενημέρωσης το «αμισθί» αποκρύπτεται. 
Έτσι διαβάζεις ότι ο γιος βόλεψε τον πατέρα. 
Το διαβάζεις και το ποστάρεις. 
Κι ύστερα κάνεις μία βουτιά στη θάλασσα με το ροζ φλαμίνγκο της άγνοιας.
Δυστυχώς δεν είναι έτσι αν έτσι νομίζετε. 
Η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται τις τελευταίες μέρες με την οικογενειοκρατία ΣΥΡΙΖΑ, τα τρολ ποστάρουν, ο κόσμος στις διακοπές του διαβάζει μόνο τους 


τίτλους μεταξύ ξαπλώστρας και θάλασσας, οι εντυπώσεις δημιουργούνται εύκολα.

«Ο Νίκος Παππάς βόλεψε τον Στέλιο Παππά». «Ο γιος διόρισε τον πατέρα». Αλήθεια, τι διορισμός είναι αυτός; Τι βόλεμα είνα αυτό; Να κάνουμε μερικές χρήσιμες συγκρίσεις;

«Βόλεμα», λοιπόν, και «διορισμός» συγγενούς επί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει να τοποθετείς ΑΜΙΣΘΙ ένα ιστορικό στέλεχος σε έναν αμαρτωλό οργανισμό προκειμένου να τον ξεβρωμίσει. 

Όσο για το «αμαρτωλό» του πράγματος, όλοι οι μη διαπλεκόμενοι, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος, συμφωνούν ότι στον ΟΑΣΘ στήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα γαλαζοπράσινα πλιάτσικα στη χώρα.

Πάμε τώρα στην αντίπερα όχθη. Τι σημαίνει διορισμός επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Βάζεις τη μισή οικογένειά σου στο δημόσιο ή τηλεφωνείς στους επιχειρηματίες που διαπλέκονται μαζί σου και κάνεις άλλο ένα ωφέλιμο deal. 

Ποτέ αμισθί. Πάντα με μισθό που δεν θα δει κανείς άλλος ποτέ. Έτσι χτίζονται οι σχέσεις, έτσι οικοδομείται η διαπλοκή 40 χρόνων.

Η διαφορά μεταξύ δεξιάς και αριστεράς στην εξουσία είναι αυτό το «αμισθί«. Το «αμισθί» μου μετατρέπει ευθέως τη λαμογιά σε προσφορά. 

Στα site της διαπλοκής, στα κανάλια της διατεταγμένης ενημέρωσης το «αμισθί» αποκρύπτεται. 

Έτσι διαβάζεις ότι ο γιος βόλεψε τον πατέρα. Το διαβάζεις και το ποστάρεις κι εσύ με τη σειρά σου. 

Κι ύστερα κάνεις μία βουτιά στη θάλασσα με το ροζ φλαμίνγκο της άγνοιας...

Νίκος Μωραΐτης (altsantiri)