> Voliotaki: ΔΩΡΟΘΕΑ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ <ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΕΙ...

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΔΩΡΟΘΕΑ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ <ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΕΙ...

Αποκύημα βιωματικών διαπροσωπικών σκ(χ)εψ(σ)εων…

Στο σύμπαν των ανθρώπινων σχέσεων τα άτομα που βρίσκονται γύρω μας μπορούν τα λειτουργήσουν με δύο τρόπους: είτε ως «ήλιος» είτε ως «μαύρη τρύπα».

Η πρώτη κατηγορία είναι οι άνθρωποι που ασκούν απόλυτα ευεργετική επίδραση επάνω μας ακόμα και τις μέρες του «καύσωνα».

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνα τα άτομα που όπου και αν πηγαίνουν «ρουφάνε» από τους γύρω τους την καλή ενέργεια, την αισιοδοξία και την αυτοεκτίμηση.

Είναι οι λεγόμενοι τοξικοί άνθρωποι και βρίσκονται παντού ανάμεσά μας.

Είναι εκείνος ο συνάδελφος που μόλις μπεις στο γραφείο, αντί για καλημέρα θα αναστενάξει βαθιά με μια δόση ωχαδελφισμού και θα σου πει - πάλι - για το πόσο χάλια είναι η δική του ζωή.

Είναι εκείνη η κυρία που θα σου πει ότι αδυνάτισες, μόνο για να συμπληρώσει ότι σε κάνει να δείχνεις κουρασμένη.

Είναι κάποιος που μόλις του ανακοινώσεις γεμάτος χαρά ότι πήγες σε νέα δουλειά ή μόλις περαίωσες το μεταπτυχιακό σου, θα αρχίσει να σε ρωτάει για το ωράριο, μόνο και μόνο για να καταλήξει ότι «είσαι ζόρικα», σε εκμεταλλεύονται και να νιώσει έτσι καλύτερα για τη δική της κατάσταση. Η λίστα είναι πραγματικά ατέλειωτη.

ΩΣΤΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ … «ΟΙ ΗΛΙΟΙ»

Κάποιοι άνθρωποι εδραιώνουν την θέση τους στη ζωή μας χωρίς κόπο και χωρίς θόρυβο. Κάποιοι άνθρωποι ενισχύουν το φως σου και εσύ αργείς να το καταλάβεις.

Κάποιοι άνθρωποι απλά σε κατανοούν, δεν χρειάζεται να σε συγχωρούν, δεν εκφράζονται δίνοντας ¨ταμπελάκια¨ στις σχέσεις σας, δεν ανησυχείς ότι θα τους χάσεις, γιατί απλώς είναι το θαύμα στη ζωή σου και τα θαύματα είναι αιώνια!

Κάποιοι άνθρωποι απλά σε γεμίζουν, όποτε οι μπαταρίες σου έχουν αδειάσει, με ένα βλέμμα ή με δυο καλές κουβέντες που σβήνουν την ίδια στιγμή ακόμα και τα πιο αφελή και άδολα σφάλματα τους.

Κάποιοι άνθρωποι απλά στηρίζουν τα όνειρα σου, ακούνε τα προβλήματα σου χωρίς να αγκομαχούν και χωρίς να βαριούνται. Κάποιοι άνθρωποι σε κάνουν να νοιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου με ένα βλέμμα και ιδιαίτερα ξεχωριστό για αυτούς.

Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να καταλάβεις πως κάτω από την καλοπροαίρετη διάθεση τους , είχαν μια δύσκολη ζωή.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να χαίρονται με την χαρά σου και να νοιώθουν τον πόνο σου.

Μπορούν να σε βγάζουν από το άγχος και να προκαλούν μόνο το γέλιο σου. Σε χαλαρώνουν και σε κάνουν να γελάς αβίαστα και χωρίς λόγο, νοιώθοντας ότι απολαμβάνουν την παρουσία σου.

Κάποιοι άνθρωποι έρχονται για να σου δώσουν χωρίς να βάζουν στη ζυγαριά τι θα πάρουν, γιατί πιθανόν παίρνουν τη θετική σου ενέργεια, σκέψη και αγάπη…

Κάποιοι άνθρωποι χωρίς να κοπιάσουν σε πείθουν πως απλά θα είναι εκεί και το εννοούν.

Μερικές φορές σε νοιάζονται περισσότερο από ότι εσύ τον εαυτό σου. Κάποιοι άνθρωποι είναι δίπλα σου και σου λένε μπορείς.

Σε μαλώνουν, γιατί απλά νοιάζονται και δεν αντέχουν να σε βλέπουν να χαραμίζεσαι.

Σε επαινούν με κάθε ευκαιρία και μάλιστα χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα. Κάποιοι άνθρωποι είναι απλά εκεί και ας μη φαίνονται.

Είναι αυτοί που έχουν ένα ειλικρινές χαμόγελο μόλις σε δουν που στολίζει το πρόσωπο τους.

Όχι, δε ζουν σε παράλληλο σύμπαν, ούτε όλα στη ζωή τους κυλάνε ρόδινα, είναι όμως φύσει αισιόδοξα και θετικά άτομα.

Έχουν πάντα ένα καλό λόγο για να πουν, ενώ τα αστεία τους είναι αυτά που συνήθως σπάνε τον πάγο.

Η καλή τους διάθεση είναι μάλιστα μεταδοτική, γι’ αυτό θα πετύχεις τον εαυτό σου να τους αναζητά όποτε αισθάνεσαι πεσμένος, ενώ η ενέργειά τους πολλές φορές είναι αρκετή για να καλυτερεύσει και η δική σου δύσκολη μέρα.

Για αυτούς τους ανθρώπους , που έχουν τον ρόλο του νερού στη ζωή μας, του νερού που είναι η βάση των κύτταρων μας, του νερού που η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη αλλά όχι διαφημιζόμενη, του νερού που είναι άχρωμο αλλά διαυγές, άγευστο αλλά νόστιμο, του νερού που σε καθρεφτίζει, του νερού που σε καθαρίζει, του νερού που σε εξαγνίζει, του νερού που σου δίνει οξυγόνο, του νερού που σε ξεδιψά , οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπάρχουν στην ζωή μας.

Επικεντρωθείτε σε όλα τα όμορφα που συμβαίνουν στη ζωή σας και επιλέξτε να έχετε δίπλα σας τα άτομα που σας εκτιμούν και χαίρονται με τις χαρές σας.

Τέλος, μην ενδίδετε στον πειρασμό να πέσετε στο επίπεδο των άλλων και να συμπαρασυρθείτε στη Μαύρη τρύπα! Παραμείνετε πάντα αξιοπρεπείς!