> Voliotaki: Εισαγγελική ΑΝΑΙΡΕΣΗ για την απαλλαγή ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ...

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εισαγγελική ΑΝΑΙΡΕΣΗ για την απαλλαγή ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ...

Αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για την Αικ. Σαββαΐδου
Σε αναίρεση κατά του απαλλακτικού 
βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών

της Αθήνας για την  πρώην Γενική Γραμματέα Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, προχώρησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός εντόπισε - σύμφωνα με πληροφορίες - νομικά σφάλματα στο βούλευμα, γι αυτό και έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί. 

Η κ. Σαββαΐδου, πρόσφατα απηλλάγη από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που της είχε αποδοθεί.

Η κατηγορία αφορούσε στην απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.

Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017)  είχε απαλλαγεί  από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.

Έτσι, μετά την άσκηση αναίρεσης από την κ. Δημητρίου η δικογραφία θα διαβιβαστεί αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν  για την άσκηση ή μη αναίρεσης κατά του βουλεύματος.