> Voliotaki: Οι ΗΠΑ και η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ δοκιμάζουν πύραυλο που κινείται με ταχύτητα οκτώ φορές πιο γρήγορα από τον ΗΧΟ! [vid]

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Οι ΗΠΑ και η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ δοκιμάζουν πύραυλο που κινείται με ταχύτητα οκτώ φορές πιο γρήγορα από τον ΗΧΟ! [vid]

Ένας υπερηχητικός [hypersonic] πύραυλος ικανός να κινείται με ταχύτητα οκτώ φορές πιο γρήγορα από τον ήχο εκτοξεύτηκε από στην πόλη Woomera της Νότιας Αυστραλίας.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός ερευνητικού πρότζεκτ, στο οποίο συμμετείχε ο αμερικανικός στρατός και η Boeing. Συγκεκριμένα η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Αμερική και την Αυστραλία, και πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο κοστίζει 54 εκατομμύρια δολάρια.


Σημειώνεται ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον ειδικό χώρο δοκιμής εκτοξέυσεων της RAAF Woomera Test Range, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η ημερομηνία εκτόξευσης αναφέρει το RT.
Το βίντεο με την εκτόξευση δημοσιοποιήθηκε από το Τμήμα Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Queensland που συνεργάζεται με το HIFiRE (Διεθνές Υπερηχητικό Πρόγραμμα Πειραματικών Πτήσεων) στις 13 Ιουλίου του 2017.
Η πειραματική αυτή τελευταία πτήση πρόκειται για μια ομαδική προσπάθεια ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Queensland, την ομάδα επιστήμης και τεχνολογίας της Άμυνας της Αυστραλίας – μια μονάδα του Υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας – το Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (AFRL) και μια σειρά από ιδιωτικές εταιρείες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Boeing και της BAE Systems.
Μια σειρά εκτοξεύσεων έχουν διεξαχθεί ήδη μέχρι τώρα. Δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί επίσης στην Χαβάη και στη Νορβηγία το 2012 σύμφωνα με το The Drive.
Σημειώνεται ότι η τελευταία εκτόξευση πραγματοποιήθηκε εν μέσω κριτικής που έκαναν κάποιαμέλη του αμερικανικού κογκρέσου σχετικά με την “αποσιώπηση” του Πενταγώνου αναφορικά με την ανάπτυξη του υπερηχητικού αυτού πυραύλου γράφει το The Drive.
“Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να αναπτύξουμε τα δικά μας υπερηχητικά όπλα και να βελτιστοποιήσουμε την άμυνα μας “ αξίζει να τονίσουμε ότι είπε ο Ναύαρχος Harry Harris Επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειρηνικού, σε ομιλία του στο Κογκρέσο αναφορικά με την βελτιστοποίηση υπερηχητικών πτήσεων.
Aπό την πλευρά της η Υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Marise Payne τόνισε ότι η εκτόξευση ήταν “επιτυχής” και ότι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πραγματοποιήση των υπερηχητικών πτήσεων.
Ακόμα, η Αυστραλιανή Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι οι υπερηχητικές πτήσεις αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα σε ότι αφορά το πως θα αντιμετωπίζει ο στρατός τις δυνητικές απειλές στο μέλλον, αναφέρει το onalert.
Το βίντεο με την εκτόξευση: