> Voliotaki: ΚOYΛΟΓΛΟΥ: Στο νέο κόμμα ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ θα παρακολουθεί ο ένας τον άλλο;...

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΚOYΛΟΓΛΟΥ: Στο νέο κόμμα ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ θα παρακολουθεί ο ένας τον άλλο;...

http://avgi.gr/documents/10179/0/%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9B%CE%9F%CE%A5+56.jpg/d9248d21-62dd-4cfb-9ece-f6ed4a62a6be?t=1444427179071&imageThumbnail=3
Για τη... «βαρουφακιάδα», τα γενέθλια 
Τσίπρα και την αριστερά, μίλησε ο Στέ-
λιος Κούλογλου στο ραδιόφωνο του 
Alpha και τη δημοσιογράφο Μαρία  
Νικόλτσιου.

Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει οι πολιτικοί να βγάζουν απομνημονεύματα για να φωτίζουν ιστορικές στιγμές που είναι σημαντικές.

Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με μία χρονική απόσταση, διαφορετικά χρησιμοποιούνται στο πολιτικό παιχνίδι, τη στιγμή που η περίοδος στην οποία αναφέρονται δεν έχει τελειώσει. 

Και πράγματι ο κ. Βαρουφάκης τώρα χρησιμοποιείται ως πολιορκητικός κριός από την αντιπολίτευση.

Επί της ουσίας αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση, είναι η αντιμετώπιση από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και τους άλλους πολιτικούς. 


Το γεγονός είναι ότι δεν έγινε καθόλου κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο κ. Βαρουφάκης συνέλεξε τις μαρτυρίες αυτές, υποκλέποντας συνομιλίες. 

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι υπερηφανεύεται γι’ αυτό Αν αυτή η μέθοδος γενικευτεί, περάσει απαρατήρητη και δεν αντιμετωπιστεί  με την ανάλογη κριτική και αποδοκιμασία, σημαίνει ότι πλέον εισάγουμε στην πολιτική ένα νέο στοιχείο. 

Αλίμονο αν στη μολυσμένη πολιτική σκηνή μας προσθέσουμε και τον παράγοντα των παράνομων μαγνητοφωνήσεων.».

«Όλη αυτή η συμπεριφορά, επίσης, δείχνει ότι ο κ. Βαρουφάκης πήγε στο υπουργείο με σχέδιο. 


Αν είσαι σε μια λογική μάχης, εκείνη την ώρα δεν κάθεσαι να μαγνητοφωνείς. 

Ο κ. Βαρουφάκης είδε την όλη περίπτωση σα μια ωραία ιστορία για την οποία θα μπορούσε να γράψει μετά και κανένα  βιβλίο. 

Δεν το είδε σαν τη συμμετοχή του σε μία μάχη που έδινε εκείνη τη στιγμή η χώρα για να αντισταθεί στους δανειστές και να ξεπεράσει το μνημόνιο. 

Με τον τρόπο αυτό υπονομεύει ο ίδιος τη δράση και τη συμμετοχή του σε αυτήν την ιστορία.

Μετά, ο κ. Βαρουφάκης υποτίθεται ότι θέλει να κάνει πολιτική καριέρα, σκέφτεται να κάνει κόμμα και να κατέβει στις εκλογές. 


Αναρωτιέμαι με τι συνεργάτες θα κατέβει. Οι συνεργάτες του θα τον ψάχνουν πριν να δουν αν έχει το κινητό του σε λειτουργία εγγραφής ή είναι καλωδιωμένος; 

Πώς μπορεί να αποκαταστήσει κανείς έτσι, σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες του; 

Και βεβαίως,  ο κ. Βαρουφάκης, που φιλοδοξεί να παίξει και πανευρωπαϊκό ρόλο, δε θα μπορέσει να συναντήσει κανέναν ξένο ηγέτη γιατί πλέον ξέρουν ότι πιθανότατα θα τους  μαγνητοφωνεί.».

«Η εξουσία προκαλεί μια μετάλλαξη στους ανθρώπους-- όχι σε όλους αλλά ιδίως σε εκείνους που έχουν κάποια προδιάθεση.. 


Νομίζω ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι δείγμα αυτής της μετάλλαξης που έγινε και πάρα πολύ γρήγορα. 

Το ναρκισσιστικό υπόβαθρο του απογειώθηκε με την ανάληψη της υπουργικής θέσης και με την προσοχή που του δόθηκε από το διεθνή Τύπο. 

Ο κ. Βαρουφάκης θέλει να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας συνεχώς και νομίζω ότι και το αίτημά του για εξεταστική επιτροπή ή ειδικό δικαστήριο ανταποκρίνεται σ’ αυτή την επιθυμία του.».

«Θεωρώ επίσης ότι το αίτημα της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΔΗΣΥ να κινηθεί ο εισαγγελέας είναι από απαράδεκτο έως αστείο, δεδομένου ότι η Δικαιοσύνη δεν κρίνει συζητήσεις και σκέψεις. 


Η δικαιοσύνη κρίνει και δικάζει πραγματικά περιστατικά, γεγονότα. 

Ο Τσίπρας είχε την ευκαιρία να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη αν ήθελε. 

Το δημοψήφισμα παρουσιάστηκε και από την αντιπολίτευση και από τους δανειστές και από τις Βρυξέλλες και από τα διεθνή μέσα ως ναι ή όχι στο ευρώ. 

Ο Τσίπρας πήρε ένα αποτέλεσμα βάσει του οποίου θα μπορούσε να πει, “φεύγω από την ευρωζώνη”, αν αυτό ήταν το σχέδιο του. 

Δεν το έκανε. Αντίθετα υποχρεώθηκε σε μια συνθηκολόγηση για να μείνει μέσα στην ευρωζώνη.

Δεν είναι θέμα της Δικαιοσύνης αν ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη είπαν σε κάποιο τραπέζι ή σε μία συνάντηση ότι ενδεχομένως πρέπει να έχουμε ένα Plan B. 


Εγώ θεωρώ ότι αν έπρεπε να γίνει, όχι εξεταστική επιτροπή, αλλά ουσιαστική πολιτική συζήτηση και κριτική στην όλη περιπέτεια μας, είναι γιατί δεν υπήρχε στις διαπραγματεύσεις ένα ουσιαστικό Plan B. 

Η χώρα δεν έχει Plan B από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009 μέχρι σήμερα. Στην πραγματικότητα ακολουθούμε ένα μονόδρομο.».

Τέλος, με αφορμή τα γενέθλια του πρωθυπουργού, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η αριστερά χρειάζεται να ενηλικιωθεί. 


«Η αριστερά βρέθηκε στην εξουσία λόγω της κρίσης -- εκτοξεύθηκε σ’ αυτήν. 

Δεν είχε ούτε πείρα, ούτε γνώση των μηχανισμών και των εγχωρίων και διεθνών συσχετισμών. 

Γι’ αυτόν το λόγο, έγιναν και αρκετά λάθη. Επίσης, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι τέτοιο που δεν ευνοεί την  πληροφόρηση του απερχόμενου πρωθυπουργού στον καινούργιο. 

Κανονικά, όταν φεύγει ένας πρωθυπουργός, θα έπρεπε να ενημερώνει πλήρως τον επόμενο.  

Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα, οι εχθροί, οι πιθανές συμμαχίες. 

Εδώ, ο κάθε πρωθυπουργός που έρχεται, επειδή ο προηγούμενος είναι θυμωμένος που αφήνει τη θέση του, ξεκινάει από το μηδέν ανακαλύπτοντας ξανά την Αμερική. 

Αυτό μας κοστίζει πάρα πολύ»...