> Voliotaki: ΒΟΛΟΣ: ΔΥΝΑΤΟ σεμινάριο ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, ΜΑΧΗΣ στο δρόμο και ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑΣ στο Kempo

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΒΟΛΟΣ: ΔΥΝΑΤΟ σεμινάριο ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, ΜΑΧΗΣ στο δρόμο και ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑΣ στο Kempo

Ένα πολύ δυνατό 4ωρο σεμινάριο έλαβε χώρα το Σάββατο 9/7/2017 στην Νο1 ακαδημία Επαγγελματικής Αυτοάμυνας[ Pro Self Defence]-Μάχης στο Δρόμο[Streetfighting] και Οπλοχρησίας[Weapons] του S.G.T Kempo στο Βόλο, από Βέλγους ειδικούς και κορυφαίους του είδους, Aνώτατους Eκπαιδευτές, Μr. Guillaume Eddy και Μr. Paris Chamtzopoulos. 

Οι δύο Βέλγοι εκπαιδευτές δίδαξαν Aυτοάμυνα εκτάκτου ανάγκης σε ανοιχτό και κλειστό χώρο, ακινητοποιήσεις άοπλου και ένοπλου με ραβδί[stick] και μαχαίρι εχθρού, μάχη στο έδαφος στον δρόμο όπως επίσης και οπλοχρησία με μικρό μαχαίρι και ραβδί.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και πέρα από τις τεχνικές σωματικής εμπλοκής, η διδασκαλία της σωστής συμπεριφοράς και λεκτικής αποφυγής στο πρωτογενές επίπεδο της απειλής.

Οι δύο εκπαιδευτές κάλυψαν κάθε πτυχή πιθανής συμπλοκής (άοπλη, ένοπλη, πολλαπλοί αντίπαλοι) με σκοπό την επιβίωση του αμυνόμενου και την ασφαλή διαφυγή.

Επίσης μεγάλο ρόλο στο σεμινάριο για τους δύο Βέλγους έπαιξε και ο ψυχολογικός παράγοντας του αμυνόμενου ο οποίος κατά αυτούς είχε 3 ανοιχτές επιλογές.

Φυγή και αποκλιμάκωση της μάχης ή συμπλοκή. Κεντρικός σκοπός ήταν η προετοιμασία του αμυνόμενου για αντιμετώπιση σωματικών, λεκτικών, όπως επίσης και ψυχολογικών επιθέσεων.

Το σεμινάριο άφησε της καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκομένους μαχητές και θεατές καταστώντας για άλλη μια φορά εμφανή την τεράστια διαφορά ενός συστήματος καταστολής της βίας όπως το Kempo σε αντίθεση με άλλες γνωστές τεχνοτροπίες της σειράς που ζουν ακόμα στο μακρινό παρελθόν της ανατολής και δεν έχουν καμία γνώση ή σχέση με τις αυξημένες ανάγκες για αυτοάμυνα και αυτοπροστασία λόγω των δύσκολων εποχών που διέρχεται η δύση.

Το Kempo είναι ένα σύστημα Αυτοάμυνας/ Αυτοπροστασίας[self defense] που έγινε ευρέως γνωστό το 1960 κατόπιν εκτεταμένης χρήσης του από Αξιωματικούς του Αστυνομικού τμήματος της Χαβάης ενάντια στον πόλεμο των συμμοριών.

Σκοπός του Kempo δεν είναι η συγκέντρωση πόντων αλλά η καθολική υποταγή του αντιπάλου, η επικράτηση του αδύναμου πάνω στον δυνατό, έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κανενός είδους απειλή προς εμάς ή το περιβάλλον μας.

Το ελληνικό S.G.T Kempo είναι ένα από τα ελάχιστα συστήματα στην Ελλάδα και το μοναδικό στην πόλη του Βόλου που εκπαιδεύει τους μαχητές του σε συνθήκες πραγματικής μάχης στον δρόμο (streetfighting)∙ καταστώντας τους ικανούς να αντιμετωπίσουν πραγματικές απειλές σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, λόγω των ρεαλιστικών συνθηκών που βιώνουν σε προπονητικό επίπεδο όπως: οπλομαχία, αφοπλισμοί, μάχη σε κλειστούς χώρους, πολλαπλοί αντίπαλοι.