> Voliotaki: Αδειάζει η ΑΘΗΝΑ και οι μεγάλες πόλεις ...

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Αδειάζει η ΑΘΗΝΑ και οι μεγάλες πόλεις ...

Σχετική εικόναΈως 38°C η θερμοκρασία και από Δευτέρα ισχυρά μελτέμια!...
Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα οι αδειούχοι του καλοκαιριού και για ακόμη μια φορά ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων βρίσκονται τα νησιά των Κυκλάδων, με Μύκονο, Σαντορίνη και Σύρο

να καταλαμβάνουν φέτος τις πρώτες θέσεις. 

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι. Μόνο τον Ιούλιο οι επιβάτες που αναχώρησαν προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ξεπέρασαν τις 550 χιλιάδες, ενώ όσοι είχαν προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού ήταν περισσότεροι από 250.000.

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού - Βουλιάζουν τα λιμάνια

«Αυτή τη βδομάδα έχουμε αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Η πληρότητα των πλοίων είναι πάνω από 90%. 

Θα ήθελα να ενημερώσω τους επιβάτες να προμηθευτούν σύντομα τα εισιτήριά τους, διότι δεν θα βρίσκουν. 

Η αύξηση είναι περίπου 10% σε οχήματα και επιβάτες σε σχέση με πέρσι και περίπου 20% στα φορτηγά» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πειραιά Ευτύχιος Πενταράκης. 

Αυτή η αύξηση της τάξης του 20% στα φορτηγά μαρτυρά και την αυξημένη κίνηση στα ελληνικά νησιά καθώς η ζήτηση είναι μεγαλύτερη και η τροφοδοσία έχει γίνει πιο συχνή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού.

Από Δευτέρα ισχυρά μελτέμια 

Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και μέχρι 6 μποφόρ οι βοριάδες στο Αιγαίο.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρει στο real.gr ότι τη Δευτέρα προβλέπονται μόνο λίγα σύννεφα στα ηπειρωτικά. 

Στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας ίσως εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι βόρειοι άνεμοι στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν 7 μποφόρ, ίσως και 8 τοπικά. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγα στα ανατολικά. Μεγαλύτερες τιμές θα σημειωθούν στη δυτική Στερεά (μέχρι 38°C).

Την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, με τους βοριάδες στο Αιγαίο να παραμένουν πολύ ισχυροί, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα. 

Και πάλι στη δυτική Ελλάδα όπου η ευεργετική επίδραση των μελτεμιών δεν γίνεται ιδιαίτερα αισθητή, η ζέστη θα είναι έντονη. Στις Κυκλάδες το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 30°C.