> Voliotaki: ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ από τους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ: Ασυντήρητα περιπολικά, περικοπές, αποδυνάμωση του στόλου

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ από τους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ: Ασυντήρητα περιπολικά, περικοπές, αποδυνάμωση του στόλου

Σήμα κινδύνου, αλλά και σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία χρόνια έκαναν συνδικαλιστές αστυνομικοί.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν ο αριθμός των αστυνομικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν το κοινό και οργανωμένο έγκλημα χρόνο με το χρόνο μειώνεται ενώ την ίδια στιγμή πολλά προβλήματα υπάρχουν στην συντήρηση της υλικοτεχνικής υποδομής.
Στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων , Γιώργος Παπατσίμπας, τόνισε ότι την ώρα που το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κλονίζεται η αστυνομία δεν θωρακίζεται με κατάλληλες δράσεις από την κυβέρνηση και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.
Στην ίδια εκπομπή , ο Ιωάννης Καραστατήρας, Αρχιφύλακας Άμεσης Δράσης, Αντιπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων  επισήμανε ότι την ώρα που η δουλειά στους δρόμους έχει αυξηθεί μειώνεται ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται στο δρόμο απέναντι στο έγκλημα. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συντήρηση των περιπολικών είναι ελλιπής και υπάρχει φυγή των αστυνομικών από τις υπηρεσίες τους.
Ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων μιλώντας και αυτός στην εκπομπή τόνισε ότι οι συνάδελφοι του δεν αντέχουν άλλες περικοπές και ανέφερε ότι πολλοί αστυνομικοί κάνουν και τρίτη δουλειά για να καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά.