> Voliotaki: ΑΛ. ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τοποθούνται ΙΑΤΡΟΙ - ΟΠΛΙΤΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ στα περιφερειακά ιατρεία ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ και ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΑΛ. ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τοποθούνται ΙΑΤΡΟΙ - ΟΠΛΙΤΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ στα περιφερειακά ιατρεία ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ και ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

















ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του αναπλ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και του αναπλ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ...


"Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν κενές θέσεις γιατρών σε άγονες, απομακρυσμένες, νησιωτικές ή προβληματικές περιοχές με τον νόμο 4361/2016, έδωσε κίνητρα στους οπλίτες γιατρούς.

Έτσι, σήμερα με κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τοποθετούνται οπλίτες θητείας - ιατροί στα Πολυδύναμα Περιφερειακά και Περιφερειακά Ιατρεία της Φολεγάνδρου, της Δονούσας, της Χώρας Σφακίων, της Ερεικούσας, της Αλοννήσου κα της Γλώσσας Σκοπέλου.

Στο πλαίσιο των κινήτρων, οι οπλίτες θητείας, - ιατροί πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δικαιούνται και τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες.

Επίσης, όλο το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσής τους στα ιατρεία των άγονων αυτών περιοχών, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου".