> Voliotaki: ΣΚΟΠΙΑ... εμπιστευτικό! ΜΥΣΤΙΚΗ επιχείρηση για να αποφευχθεί το χάος! Πρωταγωνίστρια η ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΣΚΟΠΙΑ... εμπιστευτικό! ΜΥΣΤΙΚΗ επιχείρηση για να αποφευχθεί το χάος! Πρωταγωνίστρια η ΕΛΛΑΔΑ

- Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει... αντίδραση
- Ενεργό ρόλο έχει η Ελλάδα σε μία εκτεταμένη και άκρως παρασκηνιακή επιχείρηση που έχει στηθεί
- Στόχος η αποτροπή του γενικευμένου χάους στα Βαλκάνια, η "ασπίδα" στα ελληνικά σύνορα και ένα... στοπ στην εξάπλωση της έντασης
- Παρούσες και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες - Φόβοι για νέα "έκρηξη" μεταναστευτικών κυμάτων και διείσδυση τζιχαντιστών στην Ε.Ε.

- Δεν μένουν αμέτοχοι (φυσικά) και οι Αμερικανοί, αλλά και οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες
- Όλο το παρασκήνιο με το αυταρχικό καθεστώς Γκρουέφσκι και την αλβανική επιρροή που κρατά "ζωντανή" τη σκέψη της "Μεγάλης Αλβανίας"

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ελλάδα έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία εκτεταμένη και άκρως παρασκηνιακή επιχείρηση που έχει στόχο την αποτροπή του γενικευμένου χάους στα Βαλκάνια. Στην επιχείρηση συμμετέχουν πολλά επιχειρησιακά στελέχη υπηρεσιών, μεταξύ αυτών Αμερικανοί και Ευρωπαίοι.


Με την ΠΓΔΜ να αποσταθεροποιείται ως κράτος και να απειλείται με διάλυση, στόχος της επιχείρησης είναι να δημιουργηθεί ένας «φράγμα προστασίας» όχι μόνο για να θωρακιστούν τα ελληνικά σύνορα, αλλά και για να αποτραπεί η διάχυση της έντασης στις άλλες ευαίσθητες περιοχές της Χερσονήσου του Αίμου.

Παρούσες είναι και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες με δεκάδες στελέχη. Το Βερολίνο ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον κίνδυνο να προκληθεί ένα νέο προσφυγικό-μεταναστευτικό ρεύμα, όπως επίσης και για τη διείσδυση τζιχαντιστών στην ΕΕ. Για τον σκοπό αυτό, σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ, συνδράμουν στις έρευνες και προσπαθούν να αποτρέψουν ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

Οι Γερµανοί ανησυχούν πολύ, καθώς γνωρίζουν ότι αν κλιμακωθεί η ένταση στην ΠΓΔΜ και εκδηλωθούν διαλυτικές τάσεις, το συνοριακό “φράγμα” στον άλλοτε βαλκανικό διάδρομο, που μέχρι τώρα εμποδίζει τη ροή προς Βορρά, μοιραία θα διατρηθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Δεν είναι οι μόνοι, όμως, που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως βάση, στην προσπάθεια να κρατηθεί η κατάσταση στην ΠΓΔΜ υπό έλεγχο, έτσι ώστε να μην βρεθεί η ΕΕ αντιμέτωπη με μία δεύτερη Συρία.

Μυρίζει μπαρούτι

Η ατμόσφαιρα στα Σκόπια μυρίζει μπαρούτι, γεγονός που ανησυχεί σφόδρα και τους Αμερικανούς. Δεν περιορίζονται μόνο στο να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Παράλληλα, δρουν για να αποτραπεί η επανάληψη της εθνοτικής σύγκρουσης των αρχών της δεκαετίας του 2000, η οποία είχε τότε λήξει με τη συμφωνία της Αχρίδας.


Μόνο που τώρα η κατάσταση είναι πιο σύνθετη. Δεν αντιμάχονται Αλβανοί και Σλάβοι, όπως τότε. Σήμερα, με την άρνησή του να παίξει με τους δημοκρατικούς κανόνες, το αυταρχικό καθεστώς Γκρουέφσκι έχει εξωθήσει τη σλαβική σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση να συμμαχήσει με τα αλβανικά κόμματα

Το γεγονός αυτό προσθέτει στην παραδοσιακή εθνοτική αντιπαράθεση και μία ενδοσλαβική σύγκρουση, με αποτέλεσμα η κατάσταση να περιπλέκεται πολύ περισσότερο.

Είναι σημαντικό ότι τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που η ελληνική πλευρά πρωτοστατεί σ’ αυτή την επιχείρηση, στην οποία –όπως προαναφέραμε– συμμετέχουν επίλεκτα στελέχη μεγάλων δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Εξαιρετικά κινητικοί είναι οι Αμερικανοί που έσπευσαν να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Θεωρούν, άλλωστε, τα Βαλκάνια ιδιαίτερα σημαντική περιοχή από γεωπολιτικής απόψεως, επειδή ήταν και παραμένει διάδρομος για την επέκταση της ρωσικής επιρροής προς Νότο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο παιχνίδι συμμετέχουν και οι σερβικές υπηρεσίες, οι οποίες παραδοσιακά έχουν πρόσβαση και ερείσματα στην ΠΓΔΜ. Το Βελιγράδι έχει το ανοικτό πρόβλημα του Κοσόβου και ενδιαφέρεται να αποτραπούν εξελίξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία μίας “Μεγάλης Αλβανίας”.