> Voliotaki: ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ενάντια στα ΝΕΑ μέτρα: ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ μπλακ άουτ σε όλη τη ΧΩΡΑ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ενάντια στα ΝΕΑ μέτρα: ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ μπλακ άουτ σε όλη τη ΧΩΡΑ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/05) η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει γενική απεργία, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που φέρνει μέτρα αφαίμαξης 4,9 δισ., την Πέμπτη.

Ενάντια στο «νέο σκληρό και βάρβαρο πακέτο μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα», το «τέταρτο μνημόνιο» που φέρνει η κυβέρνηση «μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος» απεργούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Κοτζιά) στις 10.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 18 Μαΐου, ημέρα ψήφισης των μέτρων, καθώς τα συνδικάτα δίνουν ραντεβού στις 18:30, ώρα που θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, στο Σύνταγμα.

Στις 19:00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί, ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε, να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Να σημειωθεί, πως οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και την Πέμπτη 18 Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της Τετάρτης.

Οι αεροπορικές εταιρίες συνιστούν σε όσους ταξιδεύουν να επικοινωνήσουν μαζί τους για τυχόν αλλαγές η ματαιώσεις δρομολογίων.

Από τα καθήκοντά τους απέχουν και οι δικηγόροι τόσο την Τετάρτη 17 Μαΐου όσο και την Πέμπτη, 18 του μηνός, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νέες εξοντωτικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την ίδια ημέρα. Στην απεργία έχουν δηλώνει ότι θα λάβουν μέρος οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της απεργίας την ΑΔΕΔΥ.
Στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαίου θα συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΟΤΟΕ τονίζοντας σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα 4ο μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις επιβατών και εμπορευμάτων στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές, αναμένεται να προκαλέσει η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε την Τρίτη σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για αύριο Πέμπτη 18 -5- 2017 και Παρασκευή 19-05-2017.

Η πρώτη 48ωρη απεργία των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας, ξεκίνησε χθες στη μία τα ξημερώματα της Τρίτης 16-5-2017 και λήγει απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17/05.

Η δεύτερη 48ωρη αρχίζει στη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης 18 -5- 2017 και λήγει στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19-5-2017.

Η απεργία έως τώρα είναι μαζική και καθολική σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αναφέρουν στελέχη της ναυτεργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενώ η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, ζητάει την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, καθώς, όπως αναφέρει, «ο αγώνας που διεξάγεται δεν αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτικούς αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

«Η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των δικαιωμάτων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα» τονίζεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με στελέχη της ναυτεργασίας τα κεντρικά αιτήματα της απεργίας, είναι το κοινωνικοασφαλιστικό - το εργασιακό, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αλλά και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο στη Βουλή.

Χθες, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) έξω από το πλοίο BLUE HORIZON όπου ο πρόεδρός της κάλεσε τους ναυτικούς να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα έχοντας πίστη στις δυνάμεις τους.