> Voliotaki: ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΑ: Δήμος Βόλου και ΜΑΘΗΤΕΣ του Δημοτικού Σχολείου ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ την παραλία

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΑ: Δήμος Βόλου και ΜΑΘΗΤΕΣ του Δημοτικού Σχολείου ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ την παραλία

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 16 Μαΐου 2017 ο καθαρισμός της παραλίας στα Κάτω Λεχώνια, στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρισμού των ακτών που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου για τρίτη χρονιά φέτος.


Τα συνεργεία του Δήμου Βόλου συνέδραμαν μέλη της δημοτικής αρχής καθώς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Λεχωνίων “Τοπάλειο”.

Στους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν μπλουζάκια με το “Νικόλα” και με το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας καθαρισμού των ακτών "Αγαπώ την πόλη μου - Συμμετέχω" καθώς επίσης σακούλες σκουπιδιών, γάντια και χυμοί.

Επισημαίνεται πως εκτός του καθαρισμού της ακτής πραγματοποιήθηκε και κοπή χόρτων αλλά και καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου ενώ παράλληλα στις παραλίες υλοποιούνται εργασίες αποκατάστασης στις υποδομές (ντουζιέρες, αποδυτήρια, ομπρέλες κλπ.) όπου κρίνεται απαραίτητο.

Στόχος της δημοτικής αρχής και φέτος η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να είναι λειτουργικές οι παραλίες ώστε να υποδεχθούν τους λουόμενους.

Υπενθυμίζεται πως έχουν καθαριστεί οι παραλίες: ακτή Νέας Αγχιάλου, Χρυσή Ακτή Παναγίας, Άναυρος, Πλάκες, Αλυκές, ακτές Αγίου Στεφάνου, ακτή Μπαρμπαθωμά και Κάτω Λεχώνια και το πρόγραμμα καθαρισμού ολοκληρώνεται με τον καθαρισμό της ακτής Πλατανιδίων.