> Voliotaki: Ν. Χατζηνικολάου: Εγώ είμαι ένας απλός παρουσιαστής...

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ν. Χατζηνικολάου: Εγώ είμαι ένας απλός παρουσιαστής...

Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα είναι ορφανή 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 προηγείτο του ανταγωνισμού η συζήτηση αν έπρεπε να μεταδοθεί πρώτο στο δελτίο της Δευτέρας το επεισόδιο με Κασιδιάρη ή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα είχε άλλη βαρύτητα. 
Το γεγονός ότι είναι μπροστά το δελτίο του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ, μοιραία στο «στρατόπεδο» του ΑΝΤ1 όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο.
Φυσικά η αξιολόγηση των θεμάτων για ένα δελτίο ειδήσεων είναι από μόνη της σημαντικό γεγονός, παίζει καθοριστικό ρόλο στον ανταγωνισμό και ταυτόχρονα δίνει το στίγμα του κάθε σταθμού...

Πάντως τη Δευτέρα οι επιτελείς του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 αξιολόγησαν ως σημαντικότερο θέμα για να μεταδοθεί πρώτο, τα μέτρα της κυβέρνησης και όχι το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη. Το αποτέλεσμα ήταν ο ΑΝΤ1 να τερματίσει πρώτος στο σύνολο με 22,2% και ο ALPHA δεύτερος με 20,7%.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ήταν ορθή η επιλογή του ΑΝΤ1 διότι στα νεανικά κοινά (15-44) ο ALPHA, όπως κάθε μέρα ήταν πρώτος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.
Άρα έχει σημασία στην αξιολόγηση της θεματολογίας και το κοινό που θέλεις να απευθυνθείς. Ομολογουμένως το κοινό του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, σε αντίθεση με του ALPHA, ηλικιακά είναι πολύ μεγαλύτερο… Υπολογίζεται ότι ο κύριος όγκος των τηλεθεατών του προέρχεται από τις ηλικίες 55 plus.
Την ίδια ημέρα όμως, δηλαδή τη Δευτέρα, ο Νίκος Χατζηνικολάου με αφορμή το επεισόδιο Κασιδιάρη έγραψε στο Twitter ότι το περιστατικό ήταν ένα ανέλπιστο δώρο για την κυβέρνηση, με την έννοια ότι θα τη βοηθήσει να ξεχαστούν τα μέτρα.
Ένα σχόλιο που «ερέθισε» τους χρήστες των social media, αφού τον προκάλεσαν να το επαναλάβει και στο δελτίο το ίδιο βράδυ, με αποτέλεσμα ο Νίκος Χατζηνικολάου να οδηγηθεί σε μια άχαρη συζήτηση με τους χρήστες για το ποιος κάνει κουμάντο στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Όπως ήταν λογικό ο δημοσιογράφος υπερασπίστηκε τη θέση του, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι παρουσιαστής και όχι διευθυντής ειδήσεων. Οι χρήστες από την άλλη πλευρά, αναρωτήθηκαν, πώς είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος του μεγέθους του Νίκου Χατζηνικολάου να λειτουργεί σαν ρομποτάκι και να εκφωνεί ό,τι του λένε, χωρίς να έχει γνώμη… Και η συζήτηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο!
Διότι όπως λέει και η γνωστή ρήση «Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή»!
Σημειώνεται ότι του συγκεκριμένου περιστατικού είχε προηγηθεί η επίθεση του Γιάννη Πρετεντέρη στον Νίκο Χατζηνικολάου (δείτε εδώ) που τον κατηγορούσε για συναλλαγή με την κυβέρνηση.

- από το enimerosi24