> Voliotaki: ΕΛΕΟΣ!! ΝΤΡΟΠΗ! ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ο Επίτροπος "ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ" μέχρι και τα ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ επιδόματα....ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!!

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΕΛΕΟΣ!! ΝΤΡΟΠΗ! ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ο Επίτροπος "ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ" μέχρι και τα ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ επιδόματα....ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!!

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ; ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!! ΝΤΡΟΠΗ!!

Στο «κόκκινο» βρίσκονται από καιρό οι σχέσεις των Δημάρχων της Μαγνησίας με την υπηρεσία Επιτρόπου του Νομού Μαγνησίας εξ αιτίας της αρνητικής, όπως χαρακτηρίζεται, στάσης του αναπληρωτή Επιτρόπου
που επιφέρει μεγάλη καθυστέρηση και παρεμπόδιση στον προληπτικό έλεγχο των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής.

Ηδη από το Δήμο Βόλου, με αναφορά του αρμόδιου αντιδημάρχου, Ανδρέα Ζέρβα, προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζητείται να υπάρξει λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της συμπεριφοράς του, αφού δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα τόσο στη λειτουργία του Δήμου, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αναφορά καταγράφονται 35 συνολικά Πράξεις καθυστέρησης και παρεμπόδισης εκ των οποίων μόνο μία δικαιώθηκε από το αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Ως πλέον χαρακτηριστική περίπτωση και άκρως προβληματική για τις πλέον ευπαθείς ομάδες του Δήμου αναφέρεται η συστηματική καθυστέρηση στην έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το «μπλοκάρισμα» στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Βόλου, Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Θεσσαλίας, που σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε τις απορίες αλλά και την δυσφορία της νομικής υπηρεσίας του ίδιου του Υπουργείου.

Ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της…υπομονής, πάντως, για τη Δημοτική Αρχή του Βόλου φαίνεται πως είναι η πράξη του, που αφορά το πρώτο χρηματικό ένταλμα πληρωμής που αφορούσε διεθνή διαγωνισμό καυσίμων και λιπαντικών, ο οποίος διαγωνισμός είχε ελεγχθεί από ΣΤ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χωρίς καμία παρατήρηση και μάλιστα με την επιβράβευση του κλιμακίου προς τους υπάλληλους της Δ/νσης Οικονομικών που διενήργησαν το διαγωνισμό.

Και όμως ο Επίτροπος ζήτησε τον φάκελο του διαγωνισμού με όλα τα δικαιολογητικά, ενώ κράτησε το ένταλμα δέκα μέρες, συντάσσοντας και φύλλο ελέγχου, ζητώντας και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία που δεν αποτελούν δικαιολογητικά του χρηματικού εντάλματος.

Όλη αυτή η συμπεριφορά του, σημειώνεται από πλευράς αρμοδίων του Δήμου, δημιούργησε πολύ σοβαρά προβλήματα καθώς η συγκεκριμένη προμήθεια αφορούσε προμήθεια καυσίμων, άμεσης και επιτακτικής ανάγκης για το Δήμο, καθώς έμεινε ο Δήμος χωρίς καύσιμα για τα απορριμματοφόρα, χωρίς ευθύνη του Δήμου και αφήνοντας συνεχώς υπόνοιες για παραπλάνηση από το Δήμο του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διενέργησε τον έλεγχο και για μη τήρηση της νομιμότητας.

Όπως σημειώνεται η όλη συμπεριφορά του δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες ότι δε γίνεται έλεγχος νομιμότητας, αλλά σκοπιμότητας και υπάρχουν και μάλιστα και κάποιες εκτιμήσεις – ισχυρισμοί ότι πιθανόν η συμπεριφορά του να οφείλεται και σε πολιτικούς λόγους.