Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Έρχεται «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ στο Αιγαίο - Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις

Απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο δίνει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ετοιμάζεται να απαντήσει με μια «Καταιγίδα» που θα «πνίξει» τις εντυπώσεις που θα αφήσει ο «Θαλασσόλυκος».

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία με Navtex που εξέδωσε δεσμεύει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά περιοχή δυτικά του Καστελόριζου για μια περίοδο πέντε ημερών και συγκεκριμένα από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 25 του ιδίου μήνα για την επόμενη φάση της άσκησης «Θαλασσόλυκος».

Η Αθήνα από την πλευρά της έχει εκδώσει την Navtex 270/17 στην οποία επισημαίνει πως ο τουρκικός σταθμός δεν είναι εξουσιοδοτημένος.

Όπως γράφει το newsbeast.gr, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της ετήσιας άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα στο πλαίσιο της άσκησης, Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν σε λιμένες του κεντρικού και βορείου Αιγαίου Πελάγους, την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2017, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» ώστε να τονωθεί και το ηθικό των ακριτών μας που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν την τούρκικη αρμάδα να αρμενίζει στο Αιγαίο.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ: «Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Παράλληλα δε προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας».

Κεντρική πόλη των εκδηλώσεων έχει καθοριστεί η Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, ενώ εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις και νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στο newsbeast.gr στέλεχος της δύναμης των Ελληνικών υποβρυχίων:

«Ας κάνουν όσους θαλασσόλυκους θέλουν, έρχεται καταιγίδα που θα πνίξει τις εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν».