> Voliotaki: Για τον καρκίνο στο Βόλο

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Για τον καρκίνο στο Βόλο

Διονύσης Σταμάτης

Επιδημιολογική μελέτη με θέμα τον καρκίνο θα πραγματοποιήσουν οι φορείς (Νοσοκομείο, Ιατρικός σύλλογος, πανεπιστήμιο, Περιφέρεια)

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι ο καρκίνος θερίζει στο Βόλο, μέχρι και ο κ. Πολάκης διαρρήγνυε τα ιμάτιά του και αναρωτιόταν: όλοι οι καρκινοπαθείς μαζεύτηκαν στο Βόλο; !

Ας τον αφήσουμε όμως τον κύριο υπουργό και ας μιλήσουμε σοβαρά. Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια, μια αναρχία στη κυτταρική διαίρεση .

Ο καρκίνος ‘χτίζεται’ σιγά σιγά στο σώμα κι όταν εκφραστεί μπορεί να είναι αργά.

Τα ιατρικά θα μας τα πούνε οι γιατροί, εμείς ας δούμε λίγο τα περιβαλλοντικά αίτια που γεννούν την επάρατο νόσο.

Η Ατμοσφαιρική ρύπανση που θεωρείται επικίνδυνη όσο η γενετική προδιάθεση που έχει κάποιος.
Διοξίνες, φουράνια, πτητικός υδράργυρος, ενώσεις χλωρίου και ένα σωρό άλλες καρκινογόνες ουσίες που θα καίει τώρα σκουπίδια η ΑΓΕΤ είναι ο υπ αριθμόν ένας κίνδυνος καρκίνου για τον άνθρωπο.

Όλοι θα τα εισπνεύσουμε κι όποιος αντέξει!(σουτ μη μιλάς, κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι). Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Φάμελος που υπέγραψε αυτό το χαρτί της υποτέλειας (την άδεια καύσης σκουπιδιών) τα έλαβε αυτά υπ’ όψη του όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας.

Κάποιοι λένε ότι θα χτίσουν μονάδα παραγωγής καύσιμης λυματολάσπης στο Χυτά Βόλου. Ε, θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν παπούτσι από το Βόλο…

Η χαλυβουργία είναι μια άλλη εστία ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αρχίζοντας από το Παλιό Λιμεναρχείο με τη σκόνη (ίσως και ραδιενεργή;) και φτάνοντας στο εργοστάσιο νωρίς το πρωί νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη κόλαση του Δάντη.

Το τσιγάρο είναι καρκινογόνο με τις 5 χιλιάδες ουσίες που περιέχει. Μάταια το κράτος νομοθετεί ενάντια στη χρήση τσιγάρου σε δημόσιους χώρους και σε χώρους εστίασης ( καλά ήρθα να πιώ ένα τσίπουρο και να μη καπνίσω ένα τσιγάρο;

Αμάν ρε παιδιά. Ναι φιλαράκο υπάρχουν και παιδάκια στο μαγαζί και δεν είμαστε καρατίστες για να σε πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές, δεν γουστάρουμε να εισπνέουμε τα χνώτα σου με τη τσιγαρίλα σου ζώον). Στην Αλβανία, ΦΥΡΟΜ, και στις άλλες βαλκανικές χώρες κάπνισε στο μαγαζί αν τολμάς!

Το αλκοόλ σχετίζεται με διάφορες μορφές καρκίνου (στοματική κοιλότητα, ήπαρ, πνεύμονες, λάρυγγας και οισοφάγος)

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Θέλουν ξήλωμα όλες από την πόλη. Είναι διάσπαρτες παντού μέσα στην πόλη αλλά εκείνα τα θηλαστικά που νοικιάζουν την ταράτσα τους στις εταιρίες τσεπώνουν 12 χιλιαρικάκια ευρώ το χρόνο από το ενοίκιο.

Και είναι όλες καμουφλαρισμένες σαν ηλιακοί θερμοσίφωνες για να μη τις παίρνουμε χαμπάρι. Ε, αυτοί που τις έχουν στα σπίτια τους θα πάνε πρώτοι στον Άδη…Στη διαδρομή μπορεί να κολλήσουν το βαρκάρη Χάρο με καρκίνο…

Ρύπανση υδάτων από φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Κυρ Μήτσο, λέει ο γεωπόνος, θα ρίξεις ένα κουταλάκι φυτοφάρμακο στη ψεκαστήρα, εντάξει; Αλλά ο κυρ Μήτσος ρίχνει όλο το μπουκάλι γιατί ξέρει καλύτερα! Μετά από λίγα χρόνια πάει κι κυρ Μήτσος…

Χρωστικές και συντηρητικά στα τρόφιμα. Εδώ γίνεται το έλα να δεις!! Αν το κατώτερο όριο είναι 10 μονάδες ο κατασκευαστής ρίχνει 9 και είναι νόμιμος, σκέτη τρέλα.

Καλό είναι να προσέχουμε όλοι μας ειδικότερα οι κρατικοί φορείς, αιρετοί, να είναι σε επαγρύπνηση και διαφύλαξη της υγείας των πολιτών