> Voliotaki: Τα πρώτα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους - Β. Αποστόλου: Στη διάθεση των αγροτών για όλα τα ζητήματα

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Τα πρώτα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους - Β. Αποστόλου: Στη διάθεση των αγροτών για όλα τα ζητήματα

Τα τρακτέρ στους δρόμους βγάζουν από σήμερα ορισμένοι αγρότες. 

Πρώτοι στις κινητοποιήσεις οι αγρότες από την Ημαθία οι οποίοι έχουν προγραμματίσει προσυγκεντρώσεις στη διασταύρωση της Κουλούρας, και σε κομβικά σημεία έξω από τη Βέροια...
- Β. Αποστόλου: Σεβόμαστε τον αγώνα των αγροτών, είμαστε στη διάθεσή τους για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα

«Βγάζουμε τα τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας. Θα έρθουν συνάδελφοι από όλα τα χωριά της Ημαθίας. Θα ξεκινήσουμε από εκεί με κατεύθυνση την οδό Φόρου, έξω από την πόλη της Βέροιας.

Από εκεί θα πάμε με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην κεντρική πλατεία της πόλης» ανέφερε στο praktoreio-macedonia.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και μέλος συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Τάσος Χαλκίδης.

«Ξεκινάμε κινητοποιήσεις για τις δύσκολες μέρες που έρχονται για την αγροτιά. Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με αυτη τη φορολογία και με τα έξοδα, είναι θέμα επιβίωσης» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Με πορεία από το κέντρο της Βέροιας προς τον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας, αποχώρησαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα οι αγρότες, που συμμετείχαν σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου βρέθηκαν και πολίτες από άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 και η αποχώρηση έγινε στη 13.30. «Σήμερα ξεκινάμε να στήνουμε το μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να δώσουν δυναμικό "παρών" κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και οδηγεί στον αφανισμό του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θόδωρας Παπακωνσταντίνου. Τονίζεται ότι το μπλόκο της Κουλούρας συντάσσεται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας.

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή μέρα καθώς οι περισσότεροι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία θα συμμετέχουν σε γενικές συνελεύσεις τις οποίες έχουν προγραμματίσει για αύριο Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, ύστερα από απόφαση που έλαβαν μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, στην Κατερίνη (πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ). Την ίδια ώρα, αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, από την Κρήτη ως τη Θεσσαλία.

Εν τω μεταξύ, στην Πελοπόννησο, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, λίγο πριν από τις 14:00, η νέα εθνική οδός Πατρών, την οποία είχαν αποκλείσει για περίπου μιάμιση ώρα αγρότες της Αιγιαλείας, που σήμερα ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους.

Την ίδια στιγμή, αγρότες της Ηλείας παραμένουν παραπλεύρως της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, χωρίς, όμως, να έχουν κλείσει τον δρόμο.