> Voliotaki: 45 Γ Ι Α Ν (Κ) Η Δ Ε Σ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

45 Γ Ι Α Ν (Κ) Η Δ Ε Σ

Γιάννης Γεροκώστας

"45 Γιάννηδες" ενός "κοκκόρου γνώση". 

Είναι η γνωστή λαϊκή παροιμία που συνοδεύει εμάς τους Γιάννηδες σε όλη μας τη ζωή,μέχρι τον τάφο μας και ότι κι αν πράξουμε οι κακόμοιροι για να φθάσουμε ή να ξεπεράσουμε τους άλλους στο μυαλό, οι προσπάθειες μας πέφτουν στο κενό...(μυαλό των άλλων;),σε αντίθεση με τους άλλους, οι οποίοι όσα στραβά κι ανάποδα κι αν πράξουν το περίσευμα μυαλού τους συνοδεύει πάντοντε .

Του Αϊ Γιαννιού αύριο και έχοντας συν τοις άλλοις την επιείκεια σας, δώρο γιορτινό
με περισσή αφέλεια θἀθελα να υπερασπισθώ τον παροιμιώδη ‘’τίτλο τιμής’’, που μας απένειμε η λαϊκή σοφία. Μην απορείτε λοιπόν και χασκογελάτε γιατί ‘’τα πάντα ρει’’ και έτσι η ιστορία μας δικαίωσε γιατί επαληθεύτηκε περίτρανα το καπάκι της παροιμίας που λέει:’’… και όλος ο άλλος ο ντουνιάς δεν έχει άλλη τόση''

 Έτσι λοιπόν εμάς τους Γιάννηδες μας φοβίζει σφόδρα η φορτσάτη κατηφορική ανθρώπινη κοινωνική πορεία όπου όλοι οι άλλοι μας ξεπέρασαν σε λειψότητα μυαλού, σε κοκκορομυαλοσύνη, κινδυνεύοντας έτσι να χάσουμε μέσα από τα χέρια μας τον λαϊκό τίτλο τιμής! Γι΄αυτό ζηλεύουμε τους ανταγωνιστές μας.

 Ζηλεύουμε την πολιτική μας αφρόκρεμα, τους βουλευτές μας δηλαδή, οι οποίοι με το πολύ μυαλό, κατόρθωσαν να απαξιώσουν την πολιτική και τους εαυτούς τους.Ζηλεύουμε τους τρελλά ερωτευμένους με τους δυνάστες πολιτικούς τους,όπου όσο τους φτωχοποιούν τόσο περισσότερο τους αγαπούν, τους στηρίζουν,τους ψηφίζουν.

Ζηλεύουμε τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τους μεγάλους δημοσιογράφους , οι οποίοι έχοντας ξυράφι μυαλό μπόρεσαν να μάθουν και να διδάσκουν την πιο δύσκολη γλώσσα του κόσμου την «βοθρολυματική» (μαλ... ας, μαλ…ιες, σκ…τα, χεσ…κα κ.α .

Ζηλεύουμε τους πνευματικούς ανθρώπους οι οποίοι με την μακρόχρονη απάθεια και πνευματική αφωνία απέναντι στα τρομερά τεκταινόμενα δεν αρκούνται στο μόνιμο τίτλο του ‘’λαπά’’ αλλά διεκδικούν και το δικό μας λαϊκό τίτλο.

Ζηλεύουμε τους μετέχοντες και παρακολουθούντες εν κατανύξει , υψηλού πνευματικού περιεχόμενου εκπομπές, (Φάρμα,Big brother,πρωιναδικα, κ.α ), γιατί αύριο ποιος ξέρει ίσως να είναι οι πρώτοι βασιλείς της ανθρώπινης ζωοποιημένης ζούγκλας.

Ζηλεύουμε εκείνους που ανταλλάσουν το περιεχόμενο της κεφαλής τους (ιδεολογίες κ.α ) για να ικανοποιήσουν τον πισινό τους τοποθετώντας τον σε κάποια εξουσιαστική καρέκλα.

Ζηλεύουμε τους πολύ προχωρημένους , οι οποίοι έχοντας ασύλληπτη διορατικότητα οσμίσθηκαν και προσαρμόσθηκαν νωρίς , στις απαιτήσεις μια αυριανής εκσυγχρονιστικής νεοταξικής κοινωνίας, ξεγυμνωμένης από ηθική , διαχρονικές αξίες κ.λ.π( ομοφυλόφιλοι ,τραβεστί, γκέι,σύμφωνα συμβίωσης κ.α)

 Εμείς οι Γιάννηδες ζηλεύουμε σφόδρα τους Τζώρτζηδες και τους Τόνυ-δες; γιατί ενώ κατά κοινή παγκόσμια ομολογία έχουν κουκούτσι μυαλό, κυβερνούν όλο τον κόσμο, ενώ κτυπούν και δέρνουν , ενώ σκοτώνουν και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το διεθνές δίκαιο, τους διεθνείς οργανισμούς , οι υποτακτικοί άρχοντες της Ευρώπης, τους συμπαραστέκονται , τους χειροκροτούν και υποκλίνονται μπροστά τους.

Εμείς οι Γιάννηδες ζηλεύουμε τους Αμερικάνους , τους Γιάνκηδες, οι οποίοι σκοτώνονται στο Ιράκ, Συρία και αλλού , μόνο και μόνο για να αποκτήσουν και να ελέγξουν τον παγκόσμιο πλούτο για εξουσιάζουν έτσι όλο τον κόσμο, πιστεύοντας οι μωροφιλόδοξοι, ότι αυτὀ είναι το βασικό νόημα της σύντομης ζωής τους, μη σκεπτόμενοι μια νέα Βαβέλ.

 Φοβόμαστε λοιπόν εμείς οι Γιάννηδες μήπως τώρα αλλάξουν τα πράγματα και μας κλέψουν τη δόξα, φοβόμαστε μήπως η παροιμία αφορά άλλους πιο κοκορόμυαλους και γραφεἰ με παγκοσμιοποιημένο τίτλο ‘’45 Γιάνκηδες (45 ηγέτες) ενός κοκκόρου γνώση’ Πραγματικά, μπερδεύτηκα δεν ξέρω τι συμβαίνει.

Τελικά όλοι κοκορόμυαλοι είμαστε; Οι κυβερνώντες είναι κοκορόμυαλοι που οδηγούν την ανθρώπινη κοινωνία στο γκρεμό, στην ζωοποίηση; Εμείς είμαστε κουτορνίθια που ψηφίζουμε και στηρίζουμε τους κοκορόμυαλους ;...

Μπερδεύτηκα κοινωνία μου, φωτογραφία μου!

Τελικά, Εμείς οι Γιάννηδες έχοντας αναγνωρισμένο λαικό δίπλωμα κοκκορομυαλοσύνης απαλλασώμεθα....λόγω βλακείας και νιώθουμε ανεύθυνοι γιατί όλοι αυτοί που μας ξεπέρασαν σε κοκορομυαλοσύνη είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν απέναντι στην ιστορία για το κατάντημα του ανθρώπινου γένους, για την ζωοποίηση της ανθρώπινης κοινωνίας,για το μαύρο και άραχνο μέλλον των παιδιών μας, εμείς νίπτουμε τας χείρας μας γιατί όπως διαπιστώνεται μας έκλεψαν μέσα από τα χέρια μας τον ‘’λαϊκό τίτλο τιμής’’.