> Voliotaki: Βασιλιάς σήμερα;

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλιάς σήμερα;

Διονύσης Σταμάτης

Πριν 2500 χρόνια στην αρχαία Ιωνία μαζί με την αρχική έκφραση του θεάτρου ιδέες όπως αυτή της δημοκρατίας αναπτύχθηκαν από τους εκεί Ελληνες.

Ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να είναι υποψήφιος στα κοινά κάτι διαφορετικό και αδιανόητο στους λαούς της Ανατολής. Η υποτέλεια στον αφέντη πορεύονταν από το Θεό και ο βασιλιάς κυβερνούσε με το σόι του.

Έτσι δημιουργήθηκε η φάρα των βασιλιάδων που πέρασε και στην Ευρώπη κι έχουμε σήμερα κράτη με ανακτάδες.

Ευτυχώς στη χώρα μας αυτό το σκυλόσογο των βασιλιάδων που πέρασε και προκάλεσε τόσα πολλά δεινά δεν υπάρχει πια. Με δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός τους έδιωξε από τη πατρίδα κι έτσι δεν θα λερώνεται το τιμημένο πηλήκιο των ένστολων που υπηρετούν τη πατρίδα.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποια φιλοβασιλικά σταγονίδια που περιμένουν την ώρα και τη στιγμή που ο Γερμανός βασιλιάς Γλύξμπουργκ που κυβέρνησε μέσω της αλλόθρησκης βουδίστριας μάνας του Φρειδερίκης να ξανάρθει σαν νέος λυτρωτής για να πληρώνουμε βασιλική πρόνοια πάλι για να περνάει αυτός και τα παιδιά του ωραία πίνοντας σαμπάνια στην υγειά των κορόιδων Ελλήνων .

Εκδιδουν και φυλλάδες με υποσχόμενα όνειρα αλλά αν κάποια φορά ξεμείνετε από χαρτί υγείας μπορείτε με άνεση να το χρησιμοποιήσετε.