> Voliotaki: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας και τ. υφυπουργός κ. Μ. Χρυσοβελώνη, συμμετείχε το τριήμερο 16-19 Δεκεμβρίου 2016 στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης με θέμα «Η υγεία του παιδιού και του εφήβου» που πραγματοποιήθηκε στην Αγριά Μαγνησίας, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της:

«Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης, κ. Αναστασίου Αναστασία, για την πρόσκληση να παρευρεθώ στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας.

Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι ανάμεσά σας συμμετέχοντας σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο, σκοπός του οποίου είναι να βελτιώσει τη συνεχή ενημέρωση γύρω από την υγεία των παιδιών και των εφήβων και την πρόληψη διαφόρων νοσημάτων μέσα από ενδιαφέρουσες και επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις.

Παρά το γεγονός ότι δεν είμαι ειδικός για να αναλύσω τα θέματα που θα αναπτυχθούν σταδιακά στο συνέδριο, εντούτοις επιθυμώ να τονίσω τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της επαγρύπνησης σε ό,τι αφορά στα θέματα παιδικής υγείας.

Η συνεχής ενημέρωση για την πρόληψη των νοσημάτων που σχετίζονται με την παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι γνωστό ότι στο βαθμό που όσο πιο νωρίς εντοπίζεται ένα θέμα υγείας, τόσο πιο εύκολη κι αποτελεσματική είναι η αντιμετώπισή του.

Εύχομαι ολόψυχα την ευόδωση των εργασιών του συνεδρίου, ελπίζοντας ότι δράσεις όπως η συγκεκριμένη θα συνεχιστούν αποτελώντας παράδειγμα και για άλλους κοινωνικούς τομείς».