> Voliotaki: Ζουράρις: Θα ασχολούμαστε με τον Ερντογάν;

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ζουράρις: Θα ασχολούμαστε με τον Ερντογάν;

«Θα ασχολούμαστε με τον Ερντογάν, ο Ερντογάν αυτήν τη στιγμή δεν τολμά να απογειώσει τα αεροπλάνα του διότι οι μισοί πιλότοι του φοβάται ότι θα του φύγουν, ένα εκατομμύριο οικογενειών είναι εναντίον του αυτήν τη στιγμή» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
Αναφερόμενος στη δήλωση του καθηγητή του Καποδιστριακού Ιωάννη Μάζη ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα επιχειρήσει να δημιουργήσει νέο σκηνικό Ιμίων στις Οινούσσες ο κ. Ζουράρις δήλωσε «συμφωνώ απολύτως με τους φόβους του Μάζη.
Η σημερινή κατάσταση, η οποία μπορεί να διαρκέσει κάποιο διάστημα μερικών μηνών στην Τουρκία, δεν θα του επέτρεπε να ανοίξει δεύτερο και τρίτο μέτωπο στο Αιγαίο. 
Ο Τούρκος είναι πάντοτε απειλή, αλλά στη συγκεκριμένη συγκυρία έχω την εντύπωση ότι ίσως η απειλή αυτή να έχει συντελεστή επικινδυνότητας χαμηλότερο».
Ο κ. Ζουράρις σχολιάζοντας το κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κατάθεση πρότασης μομφής σε βάρος του, απάντησε «να κάνουν όσες μομφές θέλουν, Δημοκρατία έχουμε. Κρίνουν ότι ένας υφυπουργός Παιδείας δεν μπορούσε να λέει αυτά για όσους κατηγορούν τον Κάστρο για δικτάτορα».
Παράλληλα, ο κ. Ζουράρις σημείωσε ότι επιμένει στον χαρακτηρισμό «μ@@@@@ς» που χρησιμοποίησε αναφερόμενος σε όσους αποκαλούν "δικτάτορα" τον Φιντέλ Κάστρο.