> Voliotaki: ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ


Με αφορμή το άρθρο του κ. Μουλά για το θέμα του Υγροβιότοπου της Μπουρμπουλήθρας, 
την αγωνία του για το μέλλον του χώρου 
και την σημειακή του αναδρομή στις προσπάθειες ¨κάποιων πολιτών¨
​ για την προστασία του υγροβιότοπου ,σας στέλνω για ενημέρωσή των αναγνωστών σας ενδεικτικά αποσπάσματα από τις προσπάθειες των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων  
 της περιοχής μας το 1997, 
αυτοί βασικά ήταν οι ¨κάποιοι πολίτες¨ ή οι ¨κάποιοι ελάχιστοι¨ που αναφέρει το άρθρο, πάντα είχαμε ονοματεπώνυμο ή Ονομασία Περιβαλλοντικής Οργάνωσης και συγκεκριμένα ο Σταθμός Προστασίας Άγριων Ζώων και Πουλιών που πρωτοστάτησε για την προστασία του υγροβιότοπου μαζί με την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και οι δύο Οργανώσεις της Μαγνησίας.
 

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι αυτό που μπορεί σήμερα ο κάθε Βολιώτης να δει και δυστυχώς το πόσο τραγικά επαληθεύτηκαν όσοι έλεγαν ότι το μπάζωμα και η καταστροφή του βιότοπου δεν θα φέρει κίνηση στο λιμάνι.
Η αλήθεια είναι ότι εκείνο το χρονικό διάστημα ο κ. Μουλάς είχε δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για την έκβαση του αγώνα και μαζί μου είχε συνάντηση για απευθείας ενημέρωση.

Όλα αυτά είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι από το VOLIOTAKI τα θυμόσαστε πολύ καλά  μιας και αρκετές φορές μας φιλοξενήσατε για το θέμα. Σας θυμίζω ότι έκτος από τη σθεναρή μας αντίδραση στην καταστροφή του Υγροβιότοπου της ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ είχαμε καταθέσει σε όλους τους εμπλεκόμενους πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου και την  μετατροπή του σε περιβαλλοντικό πάρκο στην οποία περιλαμβάνονταν το Πάρκο του Πεδίον Άρεως, τα εγκαταλειμμένα σφαγεία και βέβαια ο Υγροβιότοπος με όλα τα γνωστά πλέον 
οφέλη για το περιβάλλον και την πόλη.



Ευχαριστώ πολύ.



Στάθης Χαλαστάρας 


Υπεύθυνος
 του Σταθμού Προστασίας Άγριων ζώων και πουλιών ( μέχρι την παύση λειτουργίας του)