> Voliotaki: Μπέρδεμα με ΗΠΑ και Ιβάν Σαββίδη

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Μπέρδεμα με ΗΠΑ και Ιβάν Σαββίδη

Ενας από τους μεγάλους πονοκεφάλους που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη δεδομένη χρονική στιγμή, με φόντο τις διαδικασίες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δεν είναι άλλος από την εμφανή και αναμενόμενη ενόχληση του αμερικανικού παράγοντα αναφορικά με την εμπλοκή στο όλο σκηνικό του Ιβάν Σαββίδη.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο μέτωπο του χρέους και κυρίως οι αρνητικές σχετικές διαρροές πηγάζουν, εκτός των άλλων, από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στις σχέσεις Αθήνας-Ουάσινγκτον η προοπτική να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα κανάλι με φιλορωσικό χαρακτήρα.
Εξάλλου, ενόψει των αμερικανικών εκλογών και με βάση τη γενικότερη τακτική του Λευκού Οίκου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, σε αυτή την κρίσιμη γεωστρατηγικά συγκυρία, είναι φυσιολογικό να δημιουργούνται αντίρροπες δυνάμεις στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, εξαιτίας της πιθανότητας να αποκτήσει η Μόσχα ένα πολύ ισχυρό έρεισμα σε μια χώρα που βρίσκεται παραδοσιακά στη δυτική σφαίρα επιρροής.
Οπως είναι λογικό, στο Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζονται ιδιαίτερα από την εκπομπή των συγκεκριμένων μηνυμάτων, που έρχονται από την πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και την Ουάσινγκτον. 
Σύμφωνα δε με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές της στήλης, τα ανοίγματα προς τους Αμερικανούς, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα δημοσιεύματα περί επικείμενης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, εντάσσονταν στο πλαίσιο της ανάγκης να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από την είσοδο Σαββίδη στην εγχώρια τηλεοπτική εξίσωση.
Το θέμα λοιπόν είναι απολύτως υπαρκτό κι αυτός άλλωστε είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο εμφανίζονταν ουκ ολίγα εμπόδια κάθε φορά που ο εκ Ρωσίας ορμώμενος επιχειρηματίας έμπαινε στη διαδικασία να συζητήσει την προοπτική συνεργασίας με κάποιον από τους καναλάρχες.