> Voliotaki: Έκλεισε κάθε «παράθυρο» για συναίνεση ο Κυρ. Μητσοτάκης...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Έκλεισε κάθε «παράθυρο» για συναίνεση ο Κυρ. Μητσοτάκης...

Κυριάκος Mητσοτάκης
Αναμενόμενο. Η κάθε προσπάθεια συγκρότησης

του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.)  πέφτει στο κενό πριν καν αρχίσει. 

Με παρέμβαση του, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κατάργηση του «νόμου Παππά», προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την συγκρότησή του.

Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής.

«Η ΝΔ υποστηρίζει τη λειτουργία ισχυρών ανεξάρτητων αρχών μακριά από τις παρεμβάσεις. 

Δεν αρνούμαστε τα πάντα. Συμφωνήσαμε στις τέσσερις από τις πέντε ανεξάρτητες αρχές. 

Απαιτούμε την επιστροφή των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων του (ΕΣΡ)», σημείωσε εισαγωγικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η στάση μας ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Ζητά με την ακύρωση του ''νόμου Παππά''. 

Η σύνθεση του είναι μεταγενέστερο θέμα» υποστήριξε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως θα αναμένει την οριστική απόφαση του δικαστηρίου.

«Έβαλα μία προϋπόθεση για το ΕΣΡ: την ακύρωση του ''νόμου Παππά'' και την ανάκτηση των αρμοδιοτήτων που η κυβέρνηση υφάρπαξε από το ΕΣΡ» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας οριστική «ταφόπλακα» στη συγκρότησή της ανεξάρτητης αρχής υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «αυταρχική» με «μοναδικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος» και σημείωσε πως «η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των θεσμών και την καταρράκωση της διεθνούς της αξιοπιστίας».