Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για
την υπόθεση των οικοπέδων Καλογρίτσα, έκανε ο Τάσος Τέλλογλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.
Όπως ανέφερε, 6 μέρες (στις 8 Σεπτεμβρίου) μετά τον διαγωνισμό – θρίλερ για τις τηλεοπτικές άδειες, ο γραμματέας της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού Ευγένιος Μονεμβασίτης στέλνει email στην εταιρεία κ. Καλογρίτσα, ζητώντας πρόσθετα δικαιολογητικά για τον έλεγχο του πόθεν έσχες.
Μέχρι την επομένη ζητά από τον υπερθεματιστή να αποσαφηνίσει ότι έχει την εξουσία διάθεσης της εταιρείας με την επωνυμία ΑΓΥΙΑ ΑΕ που κατά δήλωσή του θα χρησιμοποιείτο για την κάλυψη της οικονομικής του προσφοράς. Με απλά λόγια, όπως επισήμανε ο γνωστός δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star , ο γραμματέας της επιτροπής ζητούσε από τον υπερθεματιστή να βεβαιώσει ότι μπορεί να κάνει ό,τι επιθυμεί με τα ακίνητα του Σπύρου Καραμπάτσου, στην Ιθάκη.
Μία μέρα αργότερα, στις 9 Σεπτεμβρίου, την περασμένη Παρασκευή δηλαδή, ο υπερθεματιστής απαντά, βεβαιώνοντας ότι έχει την εξουσία διάθεσης των μετοχών, άρα και της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας του Καραμπάτσου και προσθέτει και ένα ακόμα περιουσιακό στοιχείο του Καραμπάτσου:
3000 στρέμματα στην Ιθάκη. Όπως διευκρινίζει όμως ο Τάσος Τέλλογλου, τα οικόπεδα δεν είναι δικά του, αλλά ενεργεί για αυτά ως αντιπρόσωπος του Ανδρέα και της Αντωνία Δενδρινού, το γένος Νικολαϊδη.
«Τα δύο αδέλφια υποτίθεται ότι εξουσιοδοτούν με ειδικό πληρεξούσιο τον Καραμπάτσο να παραχωρήσει την περιουσία τους στον Καλογρίτσα , για να την υποθηκεύσει ώστε να πάρει δάνειο από οποιαδήποτε τράπεζα και να αγοράσει την τηλεοπτική άδεια . Λέω “υποτίθεται” διότι μια ολιγόωρη έρευνα του Star aπέδειξε ότι η Αντωνία Δενδρινού- Νικολαϊδου, μια επώνυμη ζωγράφος, έφυγε από την ζωή το 2011, 5 χρόνια πριν!
Συνεπώς πώς εκπροσωπήθηκε από τον κ Καραμπάτσο το πρωί της περασμένης Παρασκευής; Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, διότι αν δεν απαντηθεί, όσοι δέχθηκαν το πληρεξούσιο αυτό έχουν κολοσσιαίες ευθύνες για την αποδοχή του εγγράφου» επισήμανε ο Τ. Τέλλoγλου.
Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι πληρεξούσιο αποθανόντος ατόμου θεωρείται έγκυρο από νομική άποψη, αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Να χρησιμοποιείται για τον σκοπό για τον οποίο είχε υπογραφεί και να είναι σε γνώση της συμβολαιογράφου ότι έχει πεθάνει το άτομο το οποίο το υπέγραψε, όταν προσκομιστεί για οποιαδήποτε χρήση.