> Voliotaki: Μπράβο στον Βουλευτή ΜΠΟΥΚΩΡΟ! Ενδιαφέρθηκε για τις συντάξεις των ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ υπερήλικων του ΟΓΑ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Μπράβο στον Βουλευτή ΜΠΟΥΚΩΡΟ! Ενδιαφέρθηκε για τις συντάξεις των ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ υπερήλικων του ΟΓΑ

Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ και τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διεκπεραίωση των αιτήσεών τους.

            Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής:

«Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΓΑ βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση καθώς αναμένουν καρτερικά την επαναχορήγηση της σύνταξής τους. Μέχρι σήμερα αναγκάζονται πολλοί εξ’ αυτών να διαβιούν χωρίς τους αναγκαίους πόρους.

            Η εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισθέντος  Ν.4387/16 (ΦΕΚ 85/Α/12-5-2016), σύμφωνα με τον οποίο θα ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης των συντάξεων στους υπερήλικες ανασφάλιστους του ΟΓΑ, αναμένεται να επιφέρει μεγάλο φόρτο εργασίας στα αρμόδια γραφεία εξέτασης αιτήσεων και χορήγησης συντάξεων.

            Εντούτοις, τα γραφεία των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΓΑ, που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο των αιτήσεων συνταξιοδότησης, υπολειτουργούν, καθώς δεν έχουν στελεχωθεί με το ανάλογο προσωπικό. Υπάρχουν περιπτώσεις που μόνο ένας υπάλληλος καλείται να εξετάσει την πληθώρα των αιτήσεων που καταφθάνουν στον οργανισμό. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι καμία αίτηση δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί, παρά την επικείμενη επαναχορήγηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων τον Δεκέμβριο του 2016, όπως είχε πρόσφατα προαναγγείλει ο διοικητής του ΟΓΑ, κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης.   
  
Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Πώς προτίθεται να καλύψει τα λειτουργικά κενά που δημιουργούνται στις υπηρεσίες του ΟΓΑ που είναι αρμόδιες για την διευθέτηση των αιτήσεων επαναχορήγησης σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν εκ νέου οι εν αναμονή συνταξιούχοι;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.