> Voliotaki: Υπέρ της Εξεταστικής για το Plan X, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι -«Οχι» από ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Υπέρ της Εξεταστικής για το Plan X, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι -«Οχι» από ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων

Στο κόστος της διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015 και στις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ αναφέρθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Η τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στη χώρα από 86 έως 100 δις ευρώ επισήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας εκ μέρους της ΝΔ την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το «plan X».
Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει ανοιχτά αν και από πότε σχεδίαζε το κλείσιμο των τραπεζών.

«Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να αρκείται σε απαντήσεις μέσω συνεντεύξεων» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.
«Ναι» θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος
«Θα ψηφίσουμε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά επιμένουμε πως θα πρέπει να διερευνηθεί συνολικά η περίοδος από την ένταξη της χώρας στο ευρώ μέχρι και σήμερα» ανακοίνωσε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Κοίτα ποιος μιλάει» απάντησε εκ μέρους της πλειοψηφίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας και υποστήριξε πως στόχος της ΝΔ είναι ο αντιπερισπασμός στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. «Στη ΝΔ απάντησε ο λαός τον Σεπτέμβριο» συνέχισε, μεταφράζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα σε «πόρισμα» για το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
«Πράγματι υπήρχε plan B για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά ήταν του Σόιμπλε»τόνισε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για μαύρη προπαγάνδα και λευκή τρομοκρατία, καθώς ήταν η ΝΔ που προέβλεπε πως θα κλείσουν οι τράπεζες.
Μάλιστα, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι «ίσως θα έπρεπε να έχουμε επιβάλλει τα capital controls πριν μας τα επιβάλλουν αυτοί»! Σε ότι αφορά στο κόστος των 86 δις ευρώ υποστήριξε πως πρόκειται για επαναχρηματοδότηση του χρέους και για χρήματα που οφείλει το κράτος στους πολίτες.
Ρεκόρ 20ετίας!(;)
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία έχουν δημιουργηθεί 200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, κάνοντας λόγο για ρεκόρ 20ετίας και στον τομέα της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων! «Το καραβάνι της κυβέρνησης προχωρά» κατέληξε.
«Η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει τις δικές της ευθύνες και ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την ευκαιρία για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες» υποστήριξε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και χαρακτήρισε την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής «παρωδία». «Γιατί», όπως είπε, «όλα τα άλλα κόμματα συμφωνούν στην πολιτική των μνημονίων». «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» προσέθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο. Σε ότι αφορά στη στάση του ΚΚΕ στη ψηφοφορία ανακοίνωσε πως οι βουλευτές του κόμματος θα επιλέξουν το «παρών».
«Για διαπραγμάτευση φιάσκο και... άδοξο τέλος στην ερωτική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον λαό»μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας..
Kαι δήλωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ, όπως κάνει με κάθε πρωτοβουλία υπέρ της αποκάλυψης της αλήθειας. Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν την περίοδο πέριξ του δημοψηφίσματος έκανε λόγο για «εβδομάδα μίσους και ανοησίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην πλάτη των πολιτών και των καταθέσεών τους.
Για επιφανειακό δικομματισμό μίλησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, και επανέλαβε πως «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μία και μόνη εξεταστική: από την ώρα που η χώρα μπήκε στο ευρώ έως σήμερα». Ο κ. Κουτσούκος ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ρωτήσει για τη πως μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ τον... κ. Χριστοδουλάκη «που τον έχετε στη λίστα για το υπουργικό συμβούλιο»!
Στο κόστος της διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε και τον αφελληνισμό των τραπεζών, πραγματικότητα την οποία θα αντιμετωπίσουν σύντομα οι πολίτες.
«Σκοπός μας ήταν η σωτηρία της χώρας εντός του ευρώ» υποστήριξε εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος. Πιάνοντας το «νήμα« από εκεί που το είχε αφήσει ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι η αντιπολίτευση θα έπρεπε να έχει πει... μπράβο και ευχαριστώ στην κυβέρνηση για τις επιτυχίες της στην οικονομική πολιτική!
Επιθετικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης. «Πριν από 1,5 χρόνο ξεκίνησε μια σύγχρονη Οδύσσεια, χωρίς όμως σοβαρή ηγεσία» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έδειξε «τραγική ανευθυνότητα». «Αντί να σκίσουν τα μνημόνια άφησαν τη χώρα στο έλεος των ανέμων, των αγορών και των δανειστών» σημείωσε και χαρακτήρισε «ταξίδια αναψυχής» τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση. Με αυτό το σκεπτικό τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής από το 2004 έως σήμερα και ανακοίνωσε πως η Ένωση Κεντρώων δε θα ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.
Λοβέρδος: Κλόουν ο Βαρουφάκης!
«Όσοι δικαιολογούν τα ψέματα ως αυταπάτες είναι πολιτικοί αυταπατεώνες» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και υπενθύμισε πως είχε χαρακτηρίσει κλόουν τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Κανείς δε μπορεί να λέει ότι δεν ήξερε» προσέθεσε επιρρίπτοντας ευθύνες για τον πρώην υπουργό Οικονομικών στον πρωθυπουργό.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, επανέφερε το αίτημα του κόμματός του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει την περίοδο από το 2002 έως σήμερα, διευκρινίζοντας, ότι, το κόμμα του υπερψηφίζει την πρόταση της ΝΔ.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως την καλύτερη περίοδο το διάστημα 2002 - 2004, μίλησε για δημοσιονομικό εκτροχιασμό από το 2004 - 2008 ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι με τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της χρέωσε δύο χρόνια καινούργια βάρη στους έλληνες πολίτες και οδήγησε τη χώρα δύο χρόνια πίσω στην οικονομική κατάσταση που ήταν η χώρα το 2014.
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και επέρριψε ευθύνες, τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και στις προηγούμενες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.
«Το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο της χώρας είναι απόρροια της ίδιας πολιτικής που εφαρμόζουν υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Ξεκίνησε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αυτή η πολιτική συνεχίζεται και με το ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών».
«Είμαστε υπέρ της πρότασης για να χυθεί άπλετο φως και να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα σε ένα τρίτο χειρότερο μνημόνιο», δήλωσε ο εισηγητής του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό. «Τώρα είναι η ώρα των εξηγήσεων για αυτά που προκαλέσατε στον ελληνικό λαό και εξακολουθείτε να προκαλείτε με την διχαστική σας πολιτική. Ποτέ δεν είναι αργά να ζητήσετε συγνώμη», είπε ο κ. Φωτήλας και πρόσθεσε ότι «έπρεπε να καταλήξετε σε μια έντιμη συμφωνία και να τα αλλάξουμε όλα προς όφελος των πολιτών».
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ανακρίβειες και τόνισε ότι ζητούν Εξεταστική οι ίδιοι οι υπεύθυνοι για τον οικονομικό πνιγμό της χώρας. «Αν έπρεπε να συσταθεί μια Εξεταστική Επιτροπή θα έπρεπε να ήταν μια Εξεταστική που θα διερευνήσει το PSI, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχoυν συντελεστεί στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Καμένος
«Η Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2014 ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Από τις 31/12/2014 οι ζημιές ήταν 25 δισ. ευρώ. Για αυτή την απαξίωση των 30,2 δισ. ευρώ αξίας των μετοχών των τραπεζών από τη διακυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ποιος θα πληρώσει;», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμένος.
Μίλησε ακόμα και για μια «Εξεταστική που θα έπρεπε ίσως να συσταθεί ώστε να ερευνήσει τις ευθύνες ορισμένων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «Plan Z» για την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Αϊβατίδης, δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών», καταλογίζοντας ευθύνες σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα. Ταυτόχρονα, ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει από την περίοδο που μπήκε η χώρα στο ευρώ έως σήμερα, ώστε όπως είπε, «να συμπεριληφθούν όλα τα σκάνδαλα και κανένα πολιτικό πρόσωπο να μην τύχει ασυλίας».
Ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, μίλησε για ευθύνες όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης, που έφερε όπως είπε πράγματι ένα χειρότερο μνημόνιο στη χώρα, αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψαν τα δύο προηγούμενα μνημόνια.
Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να εισάγει ένα νέο είδους λαϊκισμού με την πρότασή της, τονίζοντας, για πολιτικές ευθύνες μιλάμε σε μια Εξεταστική Επιτροπή και αυτές είναι γνωστό σε ποιους καταλογίζονται.
«Γιατί ζητάει η ΝΔ Εξεταστική για το τρίτο μνημόνιο; Μήπως τα δύο προηγούμενα που υπέγραψε μαζί με το ΠΑΣΟΚ ήταν έξυπνα, παραγωγικά και ωφέλιμα για τη χώρα;»,συμπλήρωσε.