> Voliotaki: Οι δηλώσεις του και οι κωλοτούμπες του

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Οι δηλώσεις του και οι κωλοτούμπες του

Αναζητήσαμε μερικές από τις δηλώσεις του νέου προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι έλεγε πριν τις εκλογές, τι έλεγε πριν γίνει υπουργός του Σαμαρά, τι έλεγε για τα μνημόνια. 
Θα διαπιστώσετε ότι είναι βασιλικότερος του βασιλέως στα μνημόνια, ότι παροτρύνει τους δανειστές να μην δώσουν χρήματα στην Ελλάδα εάν πρώτα δεν υλοποιηθούν τα μέτρα.
Ο κ. Μητσοτάκης με το που έγινε πρόεδρος έκανε τις δύο πρώτες κωλοτούμπες. 

Η 1η όπως θα δείτε στις δηλώσεις ήταν ότι δεν θα πάει να παραλάβει στη Συγγρού αν εκλεγεί πρόεδρος και πήγε με τα Βαίων και κλάδων. 
Η 2η ήταν η δήλωσή του ότι αν εκλεγεί πρόεδρος δεν θα δεχθεί να συναντήσει τον πρωθυπουργό εάν δεν απομάκρυνε τα μέλη που είχαν επαφές με τους τρομοκράτες. Αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στη βδομάδα.
Και μην πείτε ότι «έτσι είναι οι πολιτικοί, άλλα λένε και άλλα κάνουν», γιατί ο Κυριάκος λέει ότι είναι διαφορετικός.
Μακάρι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ να αποδειχθεί διαφορετικός και με την συμπεριφορά του να αναστήσει το πολιτικό σύστημα. Όμως δεν πάμε στοίχημα.
Διαβάστε μερικές από τις κατά καιρούς δηλώσεις του και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΜΕΓΚΑ 6 – 12- 2015
Για Τη Νέα Δημοκρατία
1 «Για να γίνει η ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα, να προχωρήσουμε σε μια γενναία αναδιάρθρωση, και σε ένα επανιδρυτικό συνέδριο με σημαντικές καταστατικές αλλαγές. Εγώ πιστεύω ότι η ΝΔ είναι ένα κουρασμένο, γερασμένο κόμμα το οποίο Έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».
«Στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, να κάνουμε μια γενναία αυτοκριτική για τα δικά μας σφάλματα, να παραδεχτούμε ότι είναι ένα γερασμένο κόμμα με απαρχαιωμένες δομές, το οποίο δεν απευθύνεται ούτε στη νεολαία ούτε στις παραγωγικές τάξεις και να αναγνωρίσουμε ότι αν δεν αλλάξουμε, το μέλλον μας θα είναι ζοφερό. 
Η υποψηφιότητά μου πρεσβεύει την ανανέωση που έχει ανάγκη η Νέα Δημοκρατία. Αν δεν γίνει αυτή η ανανέωση τότε η Νέα Δημοκρατία θα έχει πάντα ρόλο κομπάρσου στα πολιτικά δρώμενα και θα συνεχίζει να μας κυβερνά μια ανίκανη Κυβέρνηση με καταστροφικές συνέπειες».
Όταν γίνει Πρόεδρος
Τέλος, ξεκαθάρισε πως «το δείγμα γραφής σε περίπτωση που εκλεγώ Πρόεδρος, θα το δείξω από την πρώτη μέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω να παραλάβω στην Συγγρού. Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν για ένα περίπου χρεοκοπημένο κόμμα να εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα πολύ ακριβό κτίριο και να πληρώνει 90.000 ευρώ ενοίκιο το μήνα. Θα πάει σε ένα πολύ πιο φτηνό κτίριο. Όχι στην Ρηγίλλης. Δεν κοιτάμε πίσω!»
2 Για Τη ΔΕΗ
Ο υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε: «Η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται, πωλείται το 30% της επιχείρησης έτσι ώστε να δημιουργηθεί ανταγωνισμός»,
3 Τζιχαντιστές και Κυβέρνηση
O κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε ακόμα γιατί ο κ. Καμμένος δεν έχει ανοίξει το στόμα του τις τελευταίες μέρες θυμίζοντας τις απειλές του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς την Ευρώπη ότι θα στείλουμε τζιχαντιστές στο Βερολίνο. «Δεν πήγαν στο Βερολίνο οι τζιχαντιστές, πήγαν στο Παρίσι», τόνισε.
«Αισθάνεστε σίγουροι ότι αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί τόσο κρίσιμα εθνικά θέματα» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε μια Κυβέρνηση που στελέχη της συνδιαλέγονταν με τρομοκράτες. 
Ακούω τον πρωθυπουργό να μιλάει για την τρομοκρατία. Θα μιλήσω μαζί τους για θέματα τρομοκρατίας όταν αποπέμψει από το κόμμα του όλους αυτούς που συνομιλούν με τρομοκράτες και τότε θα μπορεί να επιδιώξει την εθνική συναίνεση».
4 Απολύσεις
Το αργότερο, την προσεχή Δευτέρα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων, για την κατάργηση συνολικά περί των 2.000 οργανικών θέσεων σε έντεκα υπουργεία, προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του μηνός και πριν την άφιξη της τρόικας. 
Στο μεταξύ, προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση για την άρνηση των πρυτάνεων να δώσουν τα στοιχεία για τους 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους, κάτι που αποτελεί δέσμευση του υπουργείου Παιδείας.
5 Στη συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. 
Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται οι απολύσεις από το Δημόσιο, αφού η μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης απέναντι στην Τρόικα είναι να ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας 12.500 υπάλληλοι μέχρι το Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα πρέπει να μπουν σε κινητικότητα 4.200 υπάλληλοι. Στο δεύτερο κύμα, του Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να τεθούν υπό το ίδιο καθεστώς επιπλέον 8.300 υπάλληλοι. Μετά θα έρθει το τρίτο κύμα τον Δεκέμβριο για άλλους 14.500 δημοσίους υπαλλήλους.
Σε δηλώσεις του ο Α. Μανιτάκης είχε πει: "Οι 4.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις-απολύσεις έως το τέλος του 2013, οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο στο αναθεωρημένο μνημόνιο, θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν και να μην είναι οριζόντιες.
6 Για τα Μέτρα προς Δανειστές
O Μητσοτάκης υποσχέθηκε στην Liberation των Rothschild ότι θα κάνει χιλιάδες απολύσεις και ο Peter Spiegel των Financial Times-Economist των Rothschild τον αποθέωσε.
7 Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος βουλευτής Β Αθηνών της νέας Δημοκρατία Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 31 Μαΐου , στη Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) δήλωσε ότι «η λίστα των μεταρρυθμίσεων από μόνη της δεν αρκεί για να διασφαλιστεί η καταβολή δόσεων από τους δανειστές μας.... τα προτεινόμενα μέτρα αφού συμφωνηθούν πρέπει να κυρωθούν από την Βουλή των Ελλήνων προτού αποδεσμευτούν οι δόσεις.
Ο κύριος Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές της Αθήνας να μην δεχθούν τη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης συνασπισμού ως μοναδική προϋπόθεση για την εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων.
Τρίτο Μνημόνιο
«Νομίζω ότι με αφορμή το ζήτημα της στάσης της Ν.Δ. απέναντι στη συμφωνία την οποία ελπίζω η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και εκεί θα πρέπει η Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τη θέση της. 
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010 – εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου- στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας. Η ΝΔ θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο».
Για ΣΥΡΙΖΑ
«Ο Βαρουφάκης είναι γελοίος». «Ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη». «Η Κύπρος βγαίνει από το Μνημόνιο το Μάρτιο του 2016 χωρίς να αυξήσει ούτε ένα φόρο αλλά περικόπτοντας μόνο τις δημόσιες δαπάνες. 
Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο; Γιατί μας κυβερνά μια Κυβέρνηση με αριστερές ιδεοληψίες που απεχθάνεται τον ιδιωτικό τομέα και αντιστρατεύεται σε οποιαδήποτε έννοια επιχειρηματικότητας;"