> Voliotaki: Πελάτες μουυυυυυ… - Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους από το 2016 προανήγγειλε η κυβέρνηση

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πελάτες μουυυυυυ… - Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους από το 2016 προανήγγειλε η κυβέρνηση

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FΜ, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι με βάση το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους κατώτατους μισθούς, ενώ για περίπου 314.000 υπαλλήλους θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις της τάξης των 30 έως 50 ευρώ που θα ισχύσουν από το 2016.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, στόχος είναι να «ξεπαγώσουν» οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου, ενώ έκανε λόγο για αποσύνδεσή τους από τα μισθολογικά κλιμάκια.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η αναδιανομή θα χρηματοδοτηθεί με την σταδιακή απομείωση ορισμένων μισθών μέχρι το 2021, μέχρι να «σβήσει» η προσωπική διαφορά που υπάρχει στους μισθούς. Όπως τόνισε, αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρξουν μειώσεις.

Όσον αφορά στις δαπάνες του Δημοσίου σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικές περικοπές ενώ έχει υπάρξει και μεγάλη μείωση των μισθών των υπαλλήλων.

Τέλος, τόνισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το δημόσιο έχει χάσει 350.000 υπαλλήλους με αποτέλεσμα να είναι υποστελεχωμένο.