> Voliotaki: Έσκασε τώρα! ΣΟΚ από EUROBANK!!

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Έσκασε τώρα! ΣΟΚ από EUROBANK!!

EUROBANK

Να ξεπεράσει το 26% αναμένει για τον δείκτη της ανεργίας η Eurobank, στην ...

ανάλυσή της για την πορεία της οικονομίας, ενώ εκτιμά ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται το ποσοστό και το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάλυσή της με τίτλο «7 ημέρες Οικονομία», η Eurobank για το σύνολο του έτους αναμένει το ποσοστό ανεργίας να ξεπεράσει το 26% και να αυξηθεί περαιτέρω το 1ο εξάμηνο 2016.
Όσο πιο γρήγορα επιστρέψει ο ρυθμός μεταβολής των επενδύσεων σε θετικό πρόσημο τόσο πιο γρήγορα θα αντιστραφεί η προαναφερθείσα προβλεπόμενη τάση.
Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο τον Ιούλιο 2015.
Διαμορφώθηκε στο 24,99% από 25,03% τον Ιούνιο 2015.
Ο αριθμός των απασχολούμενων, των ανέργων και του εργατικού δυναμικού ανήλθε στα 3.591, 1.197 και 4.788 χιλ άτομα αντίστοιχα.
Επίσης, σύμφωνα με τη Eurobank είναι μικρή η πιθανότητα να επαληθευτεί το σενάριο του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για πληθωρισμό -0,5% το 2015.
Η επιβεβαίωση του εν λόγω σεναρίου απαιτεί τη δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων 2,5% το 4ο τρίμηνο.
Η αύξηση των συντελεστών του φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, ναι μεν δημιουργεί δυνάμεις για άνοδο του γενικού επιπέδου των τιμών ωστόσο πολύ δύσκολα θα αντισταθμίσει τις αποπληθωριστικές πιέσεις που προκαλεί η ασθμαίνουσα εγχώρια ζήτηση και οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου.
Ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα της μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI) αυξήθηκε στις 43,3 μονάδες το Σεπτέμβριο από 39,1 μονάδες τον Αύγουστο, εξακολουθώντας να υποδεικνύει συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα.
www.bankingnews.gr